Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC stopt voorlopig met verkoop tablets in de VS

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2012, 11:02 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen weken aardig wat geruchten over nieuwe HTC tablets voorbij zien komen, maar het lijkt erop dat dit bij geruchten zal blijven. Begin dit jaar liet HTC Nederland al weten de tabletmarkt voorlopig links te laten liggen en vandaag geeft ook de Amerikaanse tak van de fabrikant aan dat er voorlopig gestopt wordt met de verkoop van tablets.

Geen belangrijke speler

De Taiwanese fabrikant heeft zich eigenlijk nergens kunnen profileren als een belangrijke speler in de tabletmarkt, zo ook in de VS. Toch heeft HTC daar meer tablets gelanceerd dan in Nederland. We kennen hier alleen de HTC Flyer, maar in de VS heeft men ook de (veel te dure) HTC Jetstream en de HTC Evo View 4G (Flyer met 4G) gelanceerd. Aan de verkoop van deze producten komt nu een einde.

Niet ontevreden

Toch is HTC niet ontevreden over de pogingen in de tabletmarkt en is het stoppen van de verkoop een logisch gevolg van het einde van de levenscycli van producten. Daarbij geeft de fabrikant aan dat dit niet betekent dat er in de toekomst geen nieuwe tablets gelanceerd zullen worden. De markt wordt nauwlettend in de gaten gehouden voor de juiste mogelijkheid om het opnieuw te proberen. Echter moet dit wel gebeuren met een tablet die daadwerkelijk anders is en zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Hoewel dit niet betekent dat HTC in andere delen van de wereld geen tablets zal lanceren lijkt die kans klein. De Amerikaanse markt is zeer belangrijk en juist daar valt winst te behalen.

Geruchten

De afgelopen maanden doken er verschillende geruchten op over nieuwe HTC tablets. Zo zou men een nieuwe 7 inch Flyer tablet met een krachtigere processor en Android 4.1 Jelly Bean in ontwikkeling hebben en werd er een mogelijke 10 inch HTC Vertex tablet gespot die zou beschikken over een Full HD display.

Bron: Fierce

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.