Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit: Microsoft Surface voor Windows RT lastig te repareren

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2012, 15:35 CategorieHardware

We hebben iFixit eerder al eens een Nexus 7 en een iPad uit elkaar zien halen. De conclusie was dat de Nexus 7 eenvoudig zelf te repareren is, terwijl dit bij de iPad nagenoeg onmogelijk is. Nu heeft de website ook Microsoft’s nieuwe tablets, de Surface voor Windows RT uit elkaar gehaald en er een beoordeling aangehangen. De Surface verslaat in ieder geval de iPad.

Volgens iFixit is de Surface tablet niet bijzonder eenvoudig uit elkaar te halen, voornamelijk door de manier waarop het display bevestigd is en de vele schroefjes die gebruikt worden. Toch zijn bepaalde onderdelen eenvoudig te vervangen, zoals de camera en de batterij. Andere onderdelen, zoals de keyboard connector en het ‘rear display’, zijn een stuk lastiger te bereiken aangezien eerst het complete display verwijderd moet worden. Dit neemt nogal wat tijd in beslag en er was zelfs een hete lucht pistool voor nodig.

De Surface voor Windows RT tablet is iets makkelijker te repareren dan de iPad. De tablet krijgt namelijk 4 van de maximaal 10 punten, terwijl de iPad het moet doen met 2 punten. De Google Nexus 7 kreeg daarentegen maar liefst 7 punten. Hoewel de Surface eenvoudiger te repareren is dan een iPad waarschuwt iFixit wel voorzichtig te zijn met het display want deze is lastig te repareren en het repareren kost nogal wat knaken. Het LCD display en het glas zijn namelijk aan elkaar gelijmd.

De Surface tablet is dus niet de ideale tablet om zelf te repareren, tenzij je veel geduld hebt en zeer nauwkeurig kunt werken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.