Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

In Arial 14: “De Galaxy Tab is geen kopie van de iPad, groeten Apple”

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2012, 13:14 CategorieApple

De titel van dit artikel is natuurlijk gekscherend bedoeld maar het ligt dichterbij de werkelijkheid dan je denkt. Apple heeft namelijk vandaag een rechtszaak verloren in de UK waardoor het bedrijf op de eigen website en in een aantal kranten duidelijk moet aangeven dat de Samsung Galaxy Tab (10.1) geen kopie is van de iPad. En dit moet met minimaal Arial 14 als lettertype gebeuren.

Ook in de UK zijn Apple en Samsung al tijden in een felle strijd verwikkeld omtrent het gebruik en misbruik van verschillende patenten. Zo vond Apple de Galaxy Tab tablets van Samsung teveel lijken op de iPad wat voor verwarring bij consumenten zou kunnen zorgen. In juli van dit jaar bepaalde de Engelse rechter echter dat de Galaxy Tab tablets niet teveel lijken op de iPad en zelfs ‘niet cool genoeg’ zouden zijn. Natuurlijk ging Apple in hoger beroep, maar ook daar heeft de rechter nu hetzelfde vastgesteld.

De nieuwe uitspraak komt overeen met wat de rechter eerder al besloot. Apple moet nu op de eigen website en in verschillende Engelse kranten middels een advertentie duidelijk maken dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft wat betreft het design van de Galaxy Tab tablets. Om te voorkomen dat Apple dit met kleine lettertjes gaat doen heeft de rechter daar aan toegevoegd dat kleiner dan Arial 14 niet toegestaan is.

Via: BBC

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.