Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Japan Display ontwikkelt hoge resolutie 7 inch display voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2012, 11:26 CategorieHardware

De resolutie is één van de elementen die fabrikanten gebruiken om zich te onderscheiden in de overvolle tabletmarkt. We hebben de afgelopen maanden een aantal Android tablets met Full HD display voorbij zien komen en ook met de komst van Windows 8 verschijnen er meerdere tablets met een Full HD resolutie. Toch loopt de iPad nog steeds voorop wat betreft pixeldichtheid.

High-res displays

Japan Display, een samenwerking van Sony, Toshiba en Hitachi, is één van de fabrikanten die nog een stap verder probeert te gaan. Het bedrijf heeft een 7 inch display met een resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels ontwikkeld. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 431 pixels per inch. De module is 1.3 millimeter dik met een bezel van 1.5 millimeter en gebruikt een combinatie van technieken van Toshiba Mobile Display, Sony Mobile Display Corporation en Hitachi Displays.

Momenteel staat de ontwikkeling van de hoge resolutie 7 inch displays nog in de kinderschoenen dus het zal even duren voordat we de eerste tablets voorbij zien komen die er mee uitgerust zijn. Ook wat betreft de volgende stap in resolutie voor 10 inch schermen moeten we het nog doen met geruchten. Zo zou Samsung werken aan een Nexus 10 tablet die beschikt over een 2.560 bij 1.600 pixels. Dit komt neer op 299 pixels per inch, iets meer dan de 264 pixels per inch van de iPad 3.

Smartphone en in-car displays

Naast een hoge resolutie 7 inch display heeft Japan Display ook een 5 inch display voor smartphones en een 12.2 inch scherm voor in-car systemen ontwikkeld. Het smartphone display heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een pixeldichtheid van 438 pixels per inch en een contrast ratio van 2.000:1. Het in-car display heeft een resolutie van 1.920 bij 720 pixels en is bedoeld voor integratie in het dashboard.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.