Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kupa UltraNote: Modulaire Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2012, 10:39 CategorieHardware

Bijna exact een jaar geleden kwam het bedrijf Kupa als een van de eerste fabrikanten met een Windows 8 tablet. De tablet, de Kupa X11, was al op de markt met Windows 7 als besturingssysteem maar kon ook overweg met de nieuwste Windows versie. Dit jaar komt Kupa met een compleet nieuw model dat krachtiger is en over een modulair design beschikt; de Kupa UltraNote.

Kupa UltraNote

De Kupa UltraNote is een 10.1 inch tablet die voornamelijk gericht is op de zakelijke en veeleisende gebruiker. Qua specificaties zien we terug wat we van een Windows 8 tablet kunnen verwachten. Zo is het apparaat uitgerust met een 10.1 inch IPS display en een HD resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een active digitizer stylus met 1.024 drukniveaus en een Intel Ivy Bridge Core i3, i5 of i7 processor.

Verder beschikt de UltraNote over 4GB of 8GB aan werkgeheugen, 64GB of 128GB aan SSD opslaggeheugen, twee USB 3.0 poorten, een HDMI poort, Wifi, Bluetooth, 3G/4G, RFID en NFC ondersteuning. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 2.0 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5.0 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s.

Modulair design

Het interessante van de UltraNote is het modulaire design, te beginnen met het keyboard dock. Dit optionele dock beschikt over een volledige QWERTY toetsenbord, een USB poort, een ethernet poort, een VGA poort en een SD card reader. Ook is het dock uitgerust met een ingebouwde batterij waardoor het geheel zo’n 12 uur mee moet gaan. Daarnaast is de batterij van de tablet zelf eenvoudig te vervangen en kun je verschillende ‘modules’ op de rechter- en linkerzijde van de tablet aansluiten. Denk hierbij aan een scanner, printer of credit card reader.

Prijs en beschikbaarheid

De Kupa UltraNote Windows 8 tablet is momenteel nog een prototype maar het bedrijf heeft wel plannen de tablet op de markt te brengen. Wanneer dit gebeurt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Via: engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.