Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo introduceert de ThinkPad Twist en IdeaTab Lynx met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2012, 11:00 CategorieHardware

Lenovo zet vol in op Windows 8 en lanceert dan ook heel wat nieuwe producten. De fabrikant heeft vandaag in de VS twee nieuwe voor touch geoptimaliseerde apparaten gelanceerd; de IdeaTab Lynx en de ThinkPad Twist. Beide apparaten zijn eigenlijk hybride tablets, beschikken over een Intel processor en draaien op de volledige versie van Windows 8.

Lenovo IdeaTab Lynx

De IdeaTab Lynx is een 11.6 inch tablet die uitgerust kan worden met een keyboard dock om vervolgens als Ultrabook gebruikt te worden. De tablet beschikt over een 11.6 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, Intel’s nieuwe Z2760 dual-core Atom processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, USB en HDMI poorten, en Dolby Home Theater audio. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich nog een 2 megapixel camera voor videogesprekken. Het keyboard dock beschikt over een eigen batterij waardoor je volgens Lenovo 16 uur lang kunt werken op een volle lading. Ook is het dock voorzien van twee volwaardige USB 2.0 poorten.

De Lenovo IdeaTab Lynx moet in december op de markt verschijnen voor een prijs van 599 dollar. Wil je het keyboard erbij dan kost dit 149 dollar extra.

Lenovo ThinkPad Twist

De ThinkPad Twist is wat meer gericht op de intensieve zakelijke gebruiker. Het display is met 12.5 inch iets groter maar het belangrijkste verschil zit hem in de manier waarop je van de tablet een Ultrabook maakt. Dit doe je door het display om te draaien en dicht te klappen op het keyboard. Het keyboard en het display blijven dus altijd verbonden. Verder beschikt de tablet over een 12.5 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Core i7 of Core i5 processor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, 128GB of 500GB aan opslaggeheugen, twee USB 3.0 poorten, een miniHDMI poort, een DisplayPort, Bluetooth 4.0, optioneel 3G, Windows 8 of Windows 8 Pro en Dolby Home Theatre audio. Lenovo levert ook een aantal software tools voor bedrijven mee.

De Lenovo ThinkPad Twist is vanaf 26 oktober te koop voor een prijs vanaf 849 dollar. Dat is waarschijnlijk voor de configuratie met 4GB en een Intel Core i5 processor.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.