Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meep! Tablet: Speciaal ontwikkeld voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 11:46 CategorieAndroid

Tablets zijn er in alle soorten en maten en om je nog te onderscheiden in deze overvolle markt kun je een specifieke doelgroep aanspreken. Zo heeft het Amerikaanse Oregon de Meep! Tablet ontwikkeld. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld voor het gebruik door kinderen, iets dat terug te zien is in de robuuste behuizing, de beveiliging en de kindvriendelijke bediening.

Controle

Een van de belangrijkste kenmerken van de Meep! tablet is dat ouders de volledige controle hebben. Als ouder kun je inloggen, ook via een PC of ander apparaat, en bepalen welke applicaties door je kinderen gebruikt mogen worden, hoe lang je kind mag spelen. Ook kun je terugkijken wat je kind allemaal uitgespookt heeft.

Aanpassingen voor kinderen

De bedenkers van de Meep! Tablet gaan er vanuit dat kinderen niet heel zuinig omspringen met een tablet en daarom is het apparaat voorzien van een rubberen behuizing. De tablet is dan wel een stuk dikker dan de gemiddelde tablet voor volwassenen maar biedt hierdoor een goede houvast voor kinderen. 

De tablet zelf draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar de software beschikt over een aantal aanpassingen die de tablet gebruiksvriendelijker maken voor kinderen. Zo kun je een budget van virtuele munten beschikbaar stellen voor je kinderen. Hiermee kunnen ze applicaties kopen in een speciaal ontwikkeld appstore. Daarnaast worden er een aantal leuke games vooraf geïnstalleerd, waaronder Angry Birds, UNO, Toon Goggles. Ook is de Android interface overzichtelijker gemaakt en krijgen kinderen vanzelfsprekend geen toegang tot geavanceerde instellingen.

Video

Specificaties

De Meep! Tablet beschikt over ‘kindvriendelijke’ specificaties. Daarmee wordt bedoeld dat ze voldoende zijn om een kind met de tablet te laten spelen. Zo krijg je een 7 inch display, een 1GHz Cortex A8 processor, 512Mb aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 0.3 megapixel camera voor simpele foto’s of video’s en qua aansluitingen is de tablet uitgerust met een USB en een HDMI poort.

Prijs en beschikbaarheid

De Oregon Meep! Tablet verschijnt binnenkort in de VS voor een prijs van 149 dollar. Of de tablet ooit naar Nederland zal komen is niet bekend, maar importeren is natuurlijk altijd mogelijk.

Kindvriendelijke tablets

Kindvriendelijke tablets zijn overigens niet nieuw. Zo lanceerde Archos eerder dit jaar de Arnova Child Pad, een tablet die ook helemaal ingericht is op het gebruik door kinderen en overigens ook in Nederland te koop is.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.