Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Windows 8 officieel

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 20:06 CategorieBesturingssystemen

Microsoft lanceert het nieuwe Windows 8 besturingssysteem vandaag officieel. Sam was vandaag als een van de eerste Nederlanders aanwezig in de nieuwe Microsoft Brand Store in Amsterdam en mocht de eerste Windows 8 producten van dichtbij bekijken. In de VS wordt het een stuk grootser aangepakt en is Microsoft nog steeds bezig met het tonen van producten en software.

Lancering Windows 8

Maar, het grootste deel van de presentatie en lancering zit er al op. Verschillende sprekers zijn langsgekomen op het podium en verschillende producten zijn de revue gepasseerd. Helaas was er weinig bijzonders te zien en te horen. Microsoft heeft alles dat Windows 8 moet zijn en worden nogmaals benadrukt, de belangrijkste features getoond en de nieuwe hardware van zichzelf en andere fabrikanten getoond. Het was meer één grote samenvatting.

Microsoft wilde vooral dat iedereen een goed gevoel (zie onderstaande commercial) over Windows 8 kreeg en focuste dan ook op de brede inzetbaarheid, zowel qua apparatuur als gebruik. Windows 8 moet hét besturingssysteem worden voor zowel zakelijk als privé gebruik en zowel op je desktop PC als op je tablet. Daarnaast is een belangrijk element natuurlijk de touch-ervaring. Het computerscherm is volgens Microsoft nagenoeg het enige scherm wat nog niet met de vingers bediend kan worden en daar moet verandering in komen. Combineer dit met de vertrouwde muis en keyboard ervaring en je hebt volgens Microsoft alles dat je nodig hebt.

Microsoft gelooft (vanzelfsprekend) heilig in het nieuwe besturingssysteem en ziet een grote afzetmarkt. Niet alleen voor nieuwe producten die vanaf morgen verkocht gaan worden, ook voor Windows 7 PC’s, laptops en tablets die zonder problemen een update naar Windows 8 kunnen krijgen. Daarnaast moet alle randapparatuur die voor Windows 7 gebruikt kan worden zonder problemen met Windows 8 werken.

Zoals gezegd werden er een hoop nieuwe producten getoond die draaien op Windows 8 of Windows RT. Microsoft heeft aangegeven dat er momenteel zo’n 1.000 PC’s gecertificeerd zijn voor Windows 8 en dat dit aantal de komende maanden nog hard zal groeien. Alle soorten apparaten kwamen naar voren; van tablets en convertible tablets tot volwaardige PC’s en Ultrabooks. Natuurlijk kon ook Microsoft’s eigen Surface tablet niet ontbreken. Ook werd er aandacht besteed aan de ‘duizenden’ applicaties die reeds te downloaden zijn in de Windows Store.

Kortom, Windows 8 komt er aan! Vanaf morgen zijn de eerste producten wereldwijd te koop en ook de software kan via Microsoft zelf of in de winkel gekocht worden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de werking en de functies van Windows 8, de prijzen van Windows 8 tablets en de verschillende software versies? Lees dan verder in onze complete Windows 8 gids. Alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets vind je in onze tablet database.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.