Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ModBook Pro: 13.3 inch tablet met OS X Mountain Lion en stylus

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2012, 11:08 CategorieApple

Als je veel met een MacBook of een iMac werkt dan is de kans groot dat je fan ben van het door Apple ontwikkelde OS X besturingssysteem. Wil je een tablet van Apple dan kom je automatisch uit op een iPad met iOS als besturingssysteem want Apple maakt onderscheid tussen mobiele en ‘desktop’ besturingssystemen. Maar, als je een OS X tablet wilt hebben is er toch een optie.

ModBook Pro

Een Amerikaans bedrijf onder de naam ModBook heeft een tablet gelanceerd die draait op de nieuwste versie van OS X, Mountain Lion, en beschikt over een groot aantal componenten die uit een MacBook Pro laptop komen. Het bedrijf haalt deze laptops van Apple uit elkaar en stopt belangrijke onderdelen in een nieuwe 13.3 inch behuizing. Daar wordt vervolgens een touchscreen aan toegevoegd waardoor je een OS X tablet krijgt. Voor nauwkeurig schrijven, tekenen of navigeren is er zelfs de mogelijkheid om een active digitizer Wacom stylus te gebruiken.

Meerdere configuraties

De tablet wordt verkocht onder de naam ModBook Pro en kan in verschillende configuraties geleverd worden. Zo kun je het apparaat uitrusten met maximaal 480GB aan SSD opslaggeheugen, maximaal 16GB aan werkgeheugen en een Intel Core i5 of Core i7 processor. Je hebt zelfs de keuze om een dualboot systeem met Windows 7 te laten installeren. Verder beschikt het 13.3 inch display over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en krijg je qua aansluitingen een Thunderbolt en USB 3.0 poort.

Prijs en beschikbaarheid

Voor een standaard model met 64GB opslag, 4GB RAM en een Intel Core i5 processor wordt een prijs van 3.499 dollar gevraagd. De ModBook Pro is inmiddels in de VS te pre-orderen. De eerste levering staat gepland voor november.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.