Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 3 binnen 30 dagen omruilen voor de iPad 4 niet mogelijk (update)

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 16:45 CategorieApple

Update 26/10 15.40: Na enkele reacties van bezoekers die contact opgenomen hebben met Apple hebben wij ook nogmaals contact opgenomen met de Apple Store in Amsterdam. Tot onze verbazing werd gezegd dat deze informatie inderdaad gisteren doorgegeven is door medewerkers, maar dat deze medewerkers over onjuiste informatie beschikten. Die informatie wordt nu terug getrokken. Kortom, helaas geldt deze regeling dus niet in Nederland. Je kunt je iPad wel nog steeds binnen 14 dagen omruilen. Onderstaande informatie is dus helaas onjuist.

Voor de mensen die zich bekocht voelen met hun oude nieuwe iPad (derde generatie) stelt zich ook Apple Nederland coulant op. Als de iPad minder dan 30 dagen oud is en geen ernstige schade heeft zal de Apple Store op het Leidseplein hem vervangen door eentje van de allernieuwste generatie. Zover ik begreep geldt dit ook voor iPads die via de online Apple Store gekocht zijn.

Hoe het zit met aankopen bij andere winkels is nog niet helemaal duidelijk omdat bijvoorbeeld de premium resellers hun beleid af laten hangen van wat Apple doet. Zover ik weet was er nog geen officieel standpunt tot vandaag en had ik mazzel dat een vriendelijk Apple medewerkster van de winkel op het Leidseplein mij dit kon verklappen. Volgens haar was ze vanmorgen over dit beleid geïnformeerd. Heel bijzonder is het overigens niet, want bij de iPhone 5 heeft Apple precies hetzelfde gedaan. Normaal heb je 14 dagen om een product te retourneren maar bij introducties van nieuwe producten stelt Apple zich doorgaans wat vriendelijker op.

Vierde generatie iPad

Apple heeft tijdens een persevent afgelopen week de vierde generatie iPad aangekondigd. De verschillen zijn beperkt maar een nieuwe processor die tot twee keer sneller is en de nieuwe lightning connector kunnen voor sommige mensen goede redenen zijn om de deze vierde generatie aan te schaffen.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Apple iPad 4.

  • Delen:

Reacties

 1. J.Kluiter
  26 oktober, 2012 om 14:00

  Ik vind het een grof schandaal net een twee maanden een “nieuwe” Ipad en daar is alweer een
  Nieuwe Ipad met een twee zo snelle processor.
  Daar is mij niet op gewezen door de verkoper….
  Binnen zeven maanden een opvolger van een product uitbrengen lijkt nergens op!
  Dit was mijn eerste Apple product maar ik weet niet of weer wat van dit merk zal kopen.
  Ik voel mij toch wel bekocht.

 2. YJ
  26 oktober, 2012 om 14:44

  Ik vind het echter niet zo raar, innovatie en er geld mee kunnen verdienen. Stil staan is achteruit gaan.

 3. Xman
  27 oktober, 2012 om 16:24

  Net telefonisch contact gehad over mijn iPad die nog geen dertig dagen oud is… De persoon in de store te A’dam zegt niets van de regeling af te weten.. Ik kan hoogst waarschijnlijk fluiten naar de ECHTE nieuwe iPad, zoals dat als verkoopsslagzin werd verkocht aan mij…

  • Martijn Chel
   27 oktober, 2012 om 16:26

   Maar, dat stond toch ook al in de update? Dat neemt niet weg dat het jammer is dat deze regeling niet geldt.

 4. Erik
  15 december, 2012 om 19:17

  Volgende keer dan toch maar een Samsung!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.