Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe trend: Tweede scherm app voor tablets bij Blu-ray films

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2012, 10:35 CategorieAndroid

Tweede scherm applicaties zijn niks nieuws meer maar de manier waarop deze apps voor tablets en smartphones worden ingezet wordt steeds diverser. We kennen al tweede scherm apps voor TV programma’s van onder meer de publieke omroepen en SBS, en de STER lanceerde onlangs zelfs een app voor tijdens commercials. In 2012 zien we nu ook tweede scherm apps voor films.

Steeds meer blockbusters die op Blu-ray uitgebracht worden, worden vergezeld door een tweede scherm applicatie. Hiermee krijg je op je tablet of smartphone toegang tot extra content terwijl je naar de film kijkt. Zo worden dit jaar de films The Avengers, The Dark Knight Rises en The Amazing Spider-Man voorzien van een applicatie. De laatstgenoemde film biedt bezitters van een iPad of een Android tablet toegang tot een Timeline modus waarin de app gesynchroniseerd wordt met de film. Vervolgens krijg je features, storyboards en achtergrondinformatie te zien tijdens het kijken van de film. In Production modus krijg je als kijker een kijkje in de keuken van het maken van de film.

The Amazing Spider-Man tweede scherm app

Het is overigens wel van belang te vermelden dat de tweede scherm applicaties van films niet altijd op elke tablet te gebruiken zijn door afspraken tussen fabrikanten en studio’s. Zo geeft Sony aan dat de app voor The Amazing Spider-Man alleen op Sony Android tablets en de iPad te gebruiken is, al heeft Engadget het voor elkaar gekregen de app ook te downloaden op andere Android tablets. De app van de film The Avengers is alleen te gebruiken voor bezitters van een iPad of iPhone, en de applicatie van The Dark Knight Rises zou alleen beschikbaar zijn voor de iPad, iPhone en nieuwe Samsung Galaxy Android apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.