Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia werkt aan Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2012, 16:58 CategorieHardware

Waar blijft die Windows 8 tablet van Nokia nou? Dat is een vraag die we al maanden stellen en waar we nog steeds geen duidelijk antwoord op hebben. Helaas moeten we het ook deze keer met geruchten doen maar waar rook is, is natuurlijk vuur. Nokia zou volgens de laatste geruchten een Windows RT tablet in ontwikkeling hebben en gebruiken voor het testen van apps.

De website WM Poweruser zegt vandaag van betrouwbare bronnen vernomen te hebben dat Nokia een Windows RT tablet in ontwikkeling heeft en dat deze op dit moment gebruikt wordt voor het testen van applicaties uit de Windows Store. Hierbij zou het bedrijf intensief samenwerken met Microsoft, wat op zich logisch is aangezien de twee bedrijven de laatste tijd nagenoeg onafscheidelijk zijn. Nokia heeft dit jaar al diverse Windows Phone 7 en 8 smartphones gelanceerd en is op dit moment dé smartphone hardware partner van de softwaregigant.

Het testen van applicaties zou zich focussen op de compatibiliteit van applicaties met tablets die draaien op een ARM processor. Voor deze producten heeft Microsoft Windows RT ontwikkeld. Over de tablet zelf is behalve dat deze op Windows RT draait helaas niks bekend.

Nokia CEO Stephen Elop heeft al een aantal keer laten weten dat het bedrijf de markt nauwlettend in de gaten houdt, maar daar hebben we weinig aan. We willen een tablet zien, zoals bijvoorbeeld bovenstaand concept design met hetzelfde uiterlijk als de Lumia smartphones van het Finse bedrijf.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.