Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office 2013 RT gaat nog niet soepel samen met Microsoft’s Surface

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2012, 14:14 CategorieMicrosoft

Het gaat nog niet heel erg soepel voor de early adapters die reeds aan de slag zijn gegaan met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Veel gebruikers klagen over teveel bugs binnen Windows 8 en slechte compatibiliteit met andere apparatuur. Ook het werken van de Office 2013 RT software op de Surface tablet lijkt te wensen over te laten.

Microsoft’s nieuwe Surface tablet draait op Windows RT en beschikt standaard over Office 2013 RT met onder meer Word en Excel apps. Je zou zeggen dat wat betreft de Surface tablet hardware en software optimaal op elkaar afgesteld zijn maar dat is blijkbaar niet het geval. Op onder meer Hacker News wordt geklaagd over de verwerkingssnelheid van Office 2013 op de Surface tablet. Zo wordt er gesproken over dat de tablet het typen van de gebruiker niet bij kan houden door een fout in de hardware of een bug in de software.

Opvallend is dat op dezelfde website een (naar eigen zeggen) medewerker van Microsoft en ontwikkelaar van de Office 2013 software aangeeft dat het Office 2013 team niet eens wist van de Surface tablet. De hardware waar ze uiteindelijk mee mochten werden was pre-release hardware van partners van Microsoft die qua prestaties nogal verschilden. Nu is het niet duidelijk of het hier om een echte medewerker van Microsoft gaat maar Microsoft heeft niet veel later wel officieel gereageerd op het bericht.

Steven Sinofsky, Microsoft president van de Windows en Windows Live divisie, laat op dezelfde website weten dat hetgeen de ‘zogenaamde’ medewerker aangeeft niet klopt. Sinofsky laat weten dat het probleem bekend is en dat er snel een update uitgerold zal worden. Ook geeft hij aan dat het Office team altijd toegang heeft gehad tot de tools en hardware die voor een goede ontwikkeling nodig is.

Via: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.