Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office 2013 wordt begin volgend jaar gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2012, 10:37 CategorieApplicaties

Met de komst van Windows 8 lanceert Microsoft ook een nieuwe versie van het Office softwarepakket dat geoptimaliseerd is voor diverse touch-apparaten. De softwaregigant heeft afgelopen nacht bekendgemaakt dat de testfase voor Office 2013 voorbij is en dat de software de Release to Manufacturing (RTM) status bereikt heeft. Begin volgend jaar moet Office 2013 beschikbaar zijn voor consumenten.

Office 2013 is zoals gezegd geoptimaliseerd voor touch-apparaten als tablets maar beschikt ook over andere verbeteringen. Zo is er volledige cloud-integratie, zijn de verschillende social media beter geïntegreerd en wordt het softwarepakket aangeboden in abonnementsvorm waarbij je de verschillende programma’s in de cloud kunt gebruiken. Meer informatie vind je in het artikel ‘Alles over Office 2013‘.

Op 26 oktober moeten de eerste Windows 8 tablets de markt bereiken, maar dus zonder het nieuwe Office pakket. Mocht je Office willen aanschaffen kun je voor de 2010 editie kiezen waarna je een gratis update krijgt naar Office 2013 zodra deze versie volgend jaar beschikbaar is. Tablets met Windows RT als besturingssysteem krijgen een Preview versie van Office 2013 gratis meegeleverd vanaf 26 oktober. Deze versie moet het doen zonder onder meer Macro’s, add-ins van derden en VBA (Visual Basic for Applications). Wel is het mogelijk tegen betaling het complete softwarepakket aan te schaffen.

Beschikbaarheid

Office 2013 is in november reeds beschikbaar voor Office 365 Enterprise klanten en bedrijven. Begin 2013 wordt het pakket beschikbaar gesteld voor consumenten.

Office voor Android en iOS

Eerder deze week verschenen er berichten dat Microsoft ook bezig is met een Office applicatie voor onder meer Android en iOS. Deze apps zouden ergens in maart 2013 beschikbaar moeten zijn.

Via: TNW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.