Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ondanks prijs toch flinke interesse voor de iPad Mini

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2012, 17:13 CategorieApple

Hoewel een hoop mensen teleurgesteld waren door de prijs waarvoor Apple haar nieuwste product op de markt brengt lijkt er toch toch flinke interesse te zijn voor de iPad Mini. Niet alleen zijn vier van de zes versies van de iPad Mini al ‘uitverkocht’ maar er zijn meer signalen die erop wijzen dat de interesse van het Nederlandse publiek gewekt is.

Op Tablets Magazine staan er natuurlijk al een hoop nieuwtjes en artikelen over deze nieuwe iPad Mini, zo kan hier een vergelijking met de Nexus 7 vinden en hebben we al wat geschreven over de prijs van de iPad Mini.

Google Zoek Inzicht

In bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat er bij de Nederlandse zoekers die Google gebruiken er een hoop interesse is voor Apple producten. De iPad Mini is op dit moment de populairste tablet om op te zoeken en hoeft wat betreft 2012 alleen de vorige versie van de iPad voor zich te dulden. De Nexus 7 is ook redelijk populair maar komt uiteindelijk niet echt in de buurt van de massale interesse van het Nederlands publiek voor Apple producten.

Ook als we alleen naar iPad Mini vs. Nexus 7 kijken zien we dat het Nederlandse zoekvolume de laatste 90 dagen duidelijk wijst op interesse voor de iPad Mini. Vanaf het moment (rond 2 oktober) dat er geruchten kwamen over de uitnodigingen van Apple voor een ‘iPad Mini event’ zien we dat de interesse voor deze tablet die van de Nexus 7 al evenaart. Nu de iPad Mini ook daadwerkelijk is aangekondigd is in het verschil van de toppen in de grafiek ook weer duidelijk dat Apple producten populair zijn bij Nederlanders.

De bezoekers van Tablets Magazine

Natuurlijk is Tablets Magazine een site voor tablet gebruikers en dus is het publiek niet representatief voor heel Nederland. Maar een kleine duik in onze statistieken wijst er ook op dat de stukjes over de iPad Mini erg veel aandacht krijgen. Meer dan 13 procent van al de views kwamen de afgelopen week via artikelen over deze kleinere iPad. Dat is opvallend omdat we deze week natuurlijk ook veel hebben geschreven over Windows 8 tablets, Android tablets en de nieuwe iPad 4. En dan is er natuurlijk nog het enorme archief van ‘oude’ artikelen en posts over alles met betrekking tot de tabletwereld.

Verkopen Apple

Hoewel in Nederland bijna vanaf meet af aan de levertijd al naar 2 weken versprong lijkt Apple internationaal de Mini ook niet sneller te kunnen maken dan ze verkocht worden. Vier van de zes mogelijke versies zijn ook in Amerika al ‘uitverkocht’ als het gaat om de pre-order productie. Het is natuurlijk maar de vraag hoeveel iPad Mini modellen Apple heeft gemaakt voor deze eerste ronde maar ik denk dat we veilig kunnen stellen dat dit niet om een klein aantal gaat. De verwachtingen van zowel analisten als de tech pers zijn altijd erg hoog gespannen na het eerste weekend en Apple kan en wilt het risico waarschijnlijk niet lopen door een bericht als: “We hebben het eerste miljoen iPad Mini in het eerste weekend al uitverkocht!” te moeten rapporteren. Ik denk dat we veel eerder in grote van iPhone 5 getallen moeten denken en dus een getal van rond de 5 miljoen gaan horen.

Het is natuurlijk een hoop speculatie en de tijd zal het leren of het Nederlands publiek niet alleen interesse heeft in de iPad Mini maar hem ook daadwerkelijk echt wilt hebben. Zo graag dat ze er de 329 euro (vanaf prijs) die Apple er voor vraagt ook echt voor willen betalen.

 

  • Delen:

Reacties

  1. delacosa
    28 oktober, 2012 om 20:09

    You see….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.