Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pennenfabrikant BIC komt met 10.1 inch BIC Tab tablet voor scholen

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2012, 13:26 CategorieHardware

Van pennen naar tablets is een stap die redelijk groot lijkt, maar voeg een stylus aan de tablet toe en het klinkt weer logisch. BIC, een fabrikant die met name bekend staat om haar pennen maar ook andere producten maakt, heeft deze week een eigen tablet gelanceerd in de vorm van de BIC Tab. Deze tablet is samen met Intel ontwikkeld en met name gericht op het gebruik op scholen.

De BIC Tab is compleet geoptimaliseerd voor het gebruik door leerlingen en leraren. Zo draait de tablet op de BIC Connect interface die uit meerdere leermodules bestaat en is de tablet onderdeel van een overkoepelend educatieplatform. Zo kunnen leraren bijhouden wat kinderen op de tablet doen en via een laptop of PC werk nakijken of oefeningen naar de tablets van de kinderen sturen. Begin volgend jaar wordt het platform ook geïntegreerd met digitale schoolborden.

Wat betreft de specificaties is de tablet uitgerust met een 10.1 inch LCD display en een resistief touchscreen, een Intel Atom processor en meegeleverde stylus die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. De tablets worden in pakketten met 6 tot 30 exemplaren aangeboden, welke variëren in prijs van 6.000 tot 20.000 euro.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.