Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pre-orders Windows 8 tablets Dell, ASUS, Acer en Sony van start

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2012, 19:44 CategorieHardware

Vandaag is de dag dat de pre-orders voor Windows 8 software en hardware massaal van start zijn gegaan, in de VS althans. Verschillende fabrikanten en winkels bieden vanaf vandaag de mogelijkheid Windows 8 producten voor te bestellen. De levering van tablet, Ultrabooks en software vindt echter pas plaats na de officiële lancering van Windows 8 op 26 oktober.

Dell

Dell was de eerste fabrikant die vanmorgen aangaf verschillende Windows 8 producten beschikbaar te stellen voor pre-orders. Voor ons is met  name de XPS 12 Duo convertible tablet interessant. Dit apparaat beschikt over een display dat om zijn as kan draaien en daardoor gebruikt kan worden als tablet. De XPS 12 Duo is in de VS inmiddels te pre-orderen voor een prijs van 1.199,99 dollar. Hiervoor krijg je onder meer een Intel Core i5 processor, 4GB aan RAM, 128GB aan opslaggeheugen en een 12.5 inch display met Full HD resolutie.

ASUS

De ASUS Taichi is in de VS inmiddels via de online winkel Amazon te bestellen en wordt op 26 oktober gelanceerd. Ook dit apparaat is een apart geval want het beschikt namelijk over twee displays. Een display zoals we het kennen van een laptop en een display dat zich aan de achterzijde van het eerste display bevindt zodat het apparaat als tablet gebruikt kan worden. Voor een prijs van 1.299 dollar krijg je onder meer een 11.6 inch display (tweemaal dus) met Full HD resolutie, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en een 128GB SSD. Voor 300 dollar meer krijg je een krachtigere Core i7 processor en dubbel zoveel opslaggeheugen.

Sony

Sony is in de VS via haar eigen website begonnen met de voorverkoop van onder meer de VAIO Duo 11 slider tablet. Ook dit model is geen normale tablet want het keyboard kan namelijk onder het display uitgeschoven worden. Voor een prijs van 1.099,99 dollar krijg je onder meer een 11.6 inch Full HD display, een Intel Core i3 processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen.

Acer

Acer heeft reeds twee tablets die via verschillende winkels voorbesteld kunnen worden; de Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700. De eerstgenoemde tablet heeft zonder dock een adviesprijs van 599,99 dollar meegekregen en kost met dock 749,99 dollar. De tablet beschikt onder meer over een 10.1 inch display, een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan RAM en 64GB aan SSD opslaggeheugen. De Iconia Tab W700 is te bestellen voor een prijs vanaf 799,99 dollar (met dock en Bluetooth keyboard). voor dit bedrag krijg je onder meer een Intel core i3 processor, 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, USB en HDMI poorten en Bluetooth 4.0.

Software

In de VS is ook de software reeds bij diverse winkels te bestellen. De goedkoopste versie van Windows 8 kost daar 99,99 dollar. Een versie van Windows 8 Pro kost 139,99 dollar. Er zijn ook goedkopere manieren om de nieuwste versie van Windows binnen te halen. Zo kun je na 26 oktober via je computer upgraden voor 39,99 dollar of als je recent een Windows 7 PC gekocht hebt kun je gebruikmaken van de 14,99 dollar upgrade aanbieding.

In Nederland

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief belastingen aangezien die in de VS per Staat verschillen. De Nederlandse prijzen van de Dell XPS 12 Duo, Acer Iconia Tab W510, Acer Iconia Tab W700 en de ASUS Taichi zijn nog niet bekendgemaakt. De Sony VAIO Duo 11 slider tablet zal in Nederland vanaf 1.400 euro in de winkels liggen. Voor zover we kunnen zien is men in Nederland ook nog niet gestart met voorbestellingen.

Meer Windows 8 tablets

Alle Windows 8 tablets die reeds gelanceerd zijn vind je in onze tablet database.

 • Delen:

Reacties

 1. henk
  14 oktober, 2012 om 23:11

  De Acer W510 is bij dixons.nl al te preorderen.
  Inclusief keyboarddock en 32GB opslag voor een erg nette 499euro.

  • Martijn Chel
   14 oktober, 2012 om 23:54

   Thanks! Zal het opnemen in een nieuw artikel.

 2. Stef
  19 oktober, 2012 om 20:34

  ja maar kom op wie wil er een systeem met 32gb? dat is belachelijk. ik wil minimaal 128gb en liefst 256. wil gewoon software kunnen installeren.

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2012 om 20:37

   Haha, ja daar heb je inderdaad gelijk in. De Surface Pro komt met 128GB :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.