Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijsvergelijking: Tablet met keyboard (iOS, Android, Windows RT)

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2012, 23:53 CategorieAndroid

Er zijn de laatste paar dagen een hoop berichten verschenen waarin prijzen van nieuwe Windows RT hardware genoemd is. Omdat ik iemand ben die snel overweldigd wordt door getallen kon ik het niet echt goed in perspectief plaatsen, dus heb ik een grafiek gemaakt. Deze grafiek kan ik natuurlijk net zo goed ook even met jullie delen.

Een tablet (met keyboard)

Omdat de grafiek eigenlijk vooral voor mijzelf gemaakt is heb ik misschien een paar opvallende keuzes gemaakt in de data die zijn opgenomen. Ik wou namelijk graag weten wat het kost om een fijne tablet inclusief fijn toetsenbord te kopen. Om die reden heb ik dus prijzen van zowel tablets als tablet plus toetsenbord cover/dock/accessoire meegenomen van een aantal populaire Android tablets, de huidige iPad modellen en de reeds bekende Windows RT tablets. Overigens zijn de prijzen van de ASUS Vivo Tab RT nog niet bevestigd door ASUS.

Omdat lang niet alle opgenomen modellen een speciaal toetsenbord hebben heb ik voor de iPad mijn favoriete toetsenbord meegenomen in de vergelijking, de Logitech Ultrathin Keyboard Cover a 99 euro. Voor Android tablets heb ik gekozen voor de Logitech Tablet Keyboard for Android a 69 euro. Hoewel deze minder mooi integreert met de tablet zelf is het wel eentje die met alle Android tablets compatible is (en het lekkerste tikt).

Omdat de meeste Windows RT en Android tablets met 32GB geleverd worden heb ik voor ik de iPad 3 ook in 32GB prijs meegenomen. De iPad 2 staat er als 16GB in omdat die niet meer in 32GB te koop is.

Prijsvergelijking

Mocht de grafiek niet werken dan kan je via deze link de afbeelding downloaden.

Door met je muis over de verschillende balken te gaan krijg je meer informatie over naar welke balk je kijkt. In het blauw staan de prijzen (in euro) en in het rood heb ik het aantal GB van het gebruikte model meegenomen (16, 32, 64).

Meer informatie over de tablets kan je natuurlijk vinden via onze Tablet database, daar kan je onder andere terecht voor informatie over resoluties, processors, etc. Lees ook meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

 • Delen:

Reacties

 1. TabletMan
  23 oktober, 2012 om 10:19

  Mooie grafiek, je bent er echter wel een belangrijke vergeten imho: de Acer Iconia W510.

  Niet alleen is dit een echte prijsbreker (499€, alleen de basis-Surface ZONDER keyboard is een net iets goedkopere manier om een Windows tablet te kopen), maar deze draait bovendien ook de full Win 8 (dankzij de Atom CPU) en heeft een keyboard-dock (met ook nog eens extra batterijduur).

  En nee, ik word niet betaald door Acer om dit te posten :-p

  • Sam Rijver
   23 oktober, 2012 om 10:21

   Hmm volgens mij wordt je wel betaald :)

   Maar zonder gekheid, zeker een interessante tablet maar juist omdat hij op volledig Windows draait heb ik hem niet meegenomen. Dit zijn vergelijkingen voor de ‘echte mobiele OS versies’. Ik werk ook aan een Win 8 vergelijking die ik een keer zal posten, daar zal de w510 ook meegenomen worden.

 2. Tanja
  18 december, 2013 om 18:09

  De prijzen, zijn die gebaseerd op vergelijkingssites of daadwerkelijke winkels?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.