Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Razer bevestigt Project Fiona gaming tablet met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2012, 12:58 CategorieGaming

Begin dit jaar zagen we tijdens de CES een nieuwe tablet onder de naam ‘Project Fiona‘ voorbij komen. Het apparaat was nog een vroeg prototype maar toonde de mogelijkheid om PC games te spelen op een Windows 8 tablet die ook voorzien was van fysieke controllers aan de zijden. Het bedrijf achter Project Fiona, Razer, heeft deze week bevestigd de tablet op de markt te brengen.

De Project Fiona tablet beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Onder de motorkap bevindt zich een Intel Core i7 processor. Het unieke aan de tablet zijn de fysieke controllers aan de zijkanten, welke voorzien zijn van een analoge joystick met force feedback functie. In januari gaf Razer aan dat alle PC games ondersteund worden zonder dat hier speciale aanpassingen voor nodig zijn.

Het bedrijf heeft afgelopen week een bericht op Facebook geplaatst om te kijken of er interesse is voor de tablet. Hierop werden duizenden positieve reacties gegeven en dus werd besloten de tablet in productie te nemen. Razer verwacht Project Fiona eind dit jaar of begin 2013 op de markt te kunnen brengen. Een adviesprijs is nog niet bekend, maar Razer gaf in januari aan dat de prijs mogelijk net onder de 1.000 dollar zou komen te liggen.

Er verschijnen de laatste tijd steeds meer gaming tablets. Zo onthulde Archos onlangs de GamePad en werd in de VS de WikiPad op de markt gebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.