Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Tabcover voor de ASUS Transformer Pad TF300

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2012, 13:14 CategorieAccessoire reviews

Een nadeel van Android tablets ten opzichte van de iPad is vaak dat er niet zo’n groot aanbod aan verschillende hoezen/covers zijn. Maar wanneer een tablet eenmaal iets populairder wordt zijn er gelukkig een paar bedrijven en fabrikanten die wel verschillende hoezen aanbieden. In dit artikel kijk ik naar een van de hoezen voor de ASUS Transformer Pad 300.

Video

Review

Het type hoes voor de Transformer Pad 300 is ongeveer hetzelfde als de hoes die ik afgelopen week getest heb voor de Galaxy Note 10.1. Een type hoes die we ook al heel lang kennen voor de iPad.

Deze Tabcover is gemaakt van een synthetisch leer. Doordat er vrij veel padding is in de hoes voelt het wel erg lekker aan en is het een van de betere imitatie leren die ik op een hoes gezien heb. Door de padding is de hoes natuurlijk wel een stuk dikker geworden.

Alle poorten en knoppen zijn keurig vrijgewerkt en volledig bruikbaar, zelfs de koptelefoon aansluiting wordt niet in de weg gezeten door de hoes omdat er een soort inkeping is gemaakt om verschillende formaten plugs te kunnen ondersteunen.

De hoes heeft een stand positie en daarmee zijn verschillende hoeken mogelijk door de onderkant van de tablet in een van de groeven te zetten. De groeven in deze hoes zijn vrij diep waardoor het een stabiele stand vormt, iets dat lang niet altijd zo is.

Voor ongeveer 35 euro krijg je een vrij goede hoes die je Transformer Pad 300 goed beschermt en een paar handige stand posities biedt. Het namaak leer is mooier dan op de meeste hoezen en als enig echte nadeel kan ik alleen het formaat noemen. Deze cover maakt je tablet namelijk wel enorm dik (dikker dan de combinatie met het toetsenbord dock).

Deze Tabcover hoes voor de Transformer Pad 300 is te koop bij tabcovers.nl.

  • Delen:

Reacties

 1. rik
  10 oktober, 2012 om 18:03

  Mooie cover. Jammer dat deze niet beschikbaar is voor de transformer prime. Misschien is hij wel compatibel, de tablets zijn que afmetingen vrijwel identiek lijkt mij.

 2. Sam Rijver
  10 oktober, 2012 om 18:16

  Werkt goed met de 700. Iets minder strak maar genoeg om veilig op z’n plaats te blijven. Prime zou dus ook wel moeten kunnen.

 3. Soundlab
  17 november, 2012 om 16:30

  Zou het veelvuldig openklikken van de tablet bij de onderste clipjes na enige tijd schade aan het tablet kunnen aanrichten (krasjes etc)?

  • Sam Rijver
   17 november, 2012 om 16:51

   Lijkt me niet, is omspannen met dat leerachtige materiaal en binnenkant met ander zacht spul. Mocht dat op gegeven moment zijn weggesleten zou ik nieuwe cover halen :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.