Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: TabCover voor de iPad 3

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2012, 15:14 CategorieAccessoire reviews

De afgelopen tijd heb ik al een paar hoezen van tabcovers.nl bekeken voor de Samsung Galaxy Note 10.1 en de ASUS Transformer Pad 300. Vandaag kijk ik naar de versie die verkocht wordt voor de iPad 3, maar wel voor 10 euro minder dan de eerder genoemde hoezen. De vraag is natuurlijk of het tientje verschil in prijs ook een verschil in kwaliteit betekent.

Video

Het type hoes is hetzelfde als de hoezen die ik afgelopen week getest heb voor de Galaxy Note 10.1 en ASUS Transformer TF300T. Een type hoes die we onder andere ook al heel lang, onder andere van de Marware CEO voor iPad.

Ook deze Tabcover is weer gemaakt van namaak leer. Hoewel ik deze namaak vrij fijn aan vind voelen en ook niets te klagen heb over de geur van het materiaal lijkt het helaas een stuk gevoeliger te zijn voor kleine beschadigingen (scuffs). Ik heb deze hoes vrij kort gebruikt en eigenlijk alleen maar op één plek en alsnog bleek de hoes ietwat beschadigd te zijn toen het tijd werd bovenstaande filmpje op te nemen.

Alle poorten en knoppen zijn keurig vrijgewerkt en volledig bruikbaar en de automatische aan/uit functie van de iPad 3 wordt ondersteund. Helaas vouwt de hoes niet helemaal plat en dat houdt minder lekker vast dan hoezen waarbij dat wel kan. De hoes heeft een stand positie en daar zijn verschillende hoeken mogelijk door de onderkant van de tablet in een van de groeven te zetten. Het los klikken van de hoekjes om de hoes wel plat te doen vouwen is helaas geen oplossing, de magnetische aan/uit functie van de iPad wordt dan getriggerd.

De combinatie tussen het voor beschadigingen gevoelige leer en het niet plat kunnen vouwen van de hoes maakt deze uitvoering van dit type hoes door Tabcovers een minder groot succes dan de hoezen uit eerdere reviews. Natuurlijk is de aanschafprijs met 24,95 euro niet heel hoog, dus als je met deze nadelen kan leven is deze cover het overwegen waard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.