Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Tabcover voor de Samsung Galaxy Note 10.1

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2012, 12:33 CategorieAccessoire reviews

Zoals de vaste lezer waarschijnlijk wel weet ben ik groot fan van het gebruik van een hoes/cover voor mijn tablet. Ik vind dat een (goede) hoes wat toevoegt aan de bruikbaarheid van een tablet, zeker als er een paar stand posities mogelijk zijn en er de dure tablet beschermd word tegen krassen en stoten. Vandaag kijk ik naar een hoes voor de Samsung Galaxy Note 10.1.

Video

Review

Tabcovers.nl verkoopt alweer een tijdje verschillende hoezen voor een ruime selectie van tablets, het is dan ook niet de eerste review die we van een van hun producten maken. Dit keer hebben we (o.a.) een hoes ontvangen voor de Galaxy Note 10.1. Het model van de hoes komt ons natuurlijk erg bekend voor want dit type hoes wordt al jaren door verschillende fabrikanten voor verschillende tablets gemaakt, een voorbeeld is bijvoorbeeld de Marware CEO voor de iPad.

De hoes is leverbaar in drie verschillende kleuren (Rood, Wit, Zwart) en kost een kleine 35 euro.

Hoewel het gebruikte materiaal lijkt op en voelt als leer is het helaas een synthetisch product. Het ‘nepleer’ voelt wel prima en als je hem een paar dagen lucht is de stank van het verfproces ook vanzelf vervlogen. De binnenkant is gemaakt van het bekende grijze zachte materiaal zodat je ervan op aan kunt dat er geen krassen veroorzaakt worden door de hoes. De ‘binnenkant’ van de hoes is hard zodat de Galaxy Note 10.1 goed beschermd. De rode cover die ik heb ontvangen heeft helaas wel wat kleurverschil aan de randjes, wat het wat mij betreft de minst interessante kleur maakt om te kopen.

Er zijn verschillende stand posities mogelijk maar helaas is er geen goede typepositie. De media posities zijn prima en zeker door de speakers die aan de voorkant van de Galaxy Note 10.1 zitten maakt de combinatie tussen hoes en tablet het een erg interessante en leuke manier om een filmpje te kijken. Nadat je de hoes los klikt aan de onderkant kan de tablet in een van de richels van de frontcover geplaatst worden om zo 3 verschillende hoeken te kunnen gebruiken.

Al met al vind ik deze hoes (zeker in Wit/Zwart) een redelijke aanrader. De accessoire biedt goede bescherming en de stand posities werken erg goed. Het is en blijft jammer dat er niet voor net iets luxere materialen gekozen is en een goede typepositie ontbreekt.

Meer informatie en alle specificaties van de tablet zelf vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1.

  • Delen:

Reacties

  1. wim
    19 december, 2012 om 11:19

    leuke actie mooie prijs

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.