Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt klassieke Start menu weer naar Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2012, 11:13 CategorieApplicaties

Op 26 oktober is het zover, dan zal Microsoft het nieuwe Windows 8 besturingssysteem officieel lanceren. De afgelopen maanden hebben we de software in verschillende fasen voorbij zien komen en ten opzichte van Windows 7 zijn er een hoop verschillen. Niet alleen is er een nieuwe touch interface, ook is het klassieke en vertrouwde Start menu verdwenen.

Microsoft heeft het Start menu dat links onderin verscheen vervangen voor een snel menu dat aan de rechterzijde van het scherm opgeroepen kan worden. Ook de invulling ervan is niet meer datgene wat we van voorgaande Windows versies kennen. Kortom, Windows 8 zal voor velen flink wennen zijn en het is dan ook aan te raden onze complete Windows 8 gids goed door te nemen zodat je overal van op de hoogte bent.

Mocht je echt niet zonder het bekende Start menu kunnen dan biedt Samsung een oplossing. De fabrikant heeft namelijk een Quick Starter applicatie ontwikkeld die gratis te downloaden zal zijn voor de Samsung Windows 8 tablets, Ultrabooks en andere apparaten. De app kan gedownload worden vanuit de S Manager suite, een portal voor de nieuwste drivers en software voor Windows 8 apparaten van Samsung. Naast de Start knop brengt de Quick Starter app ook een toolbar en pop-up menu voor snelle navigatie binnen Windows 8.

Via: Laptopmag

 • Delen:

Reacties

 1. AP0c NL
  18 oktober, 2012 om 19:50

  Nutteloos als je het mij vraagt..

  • Martijn Chel
   18 oktober, 2012 om 20:12

   Vind je? Zal allicht wat nut inzitten aangezien ze er tijd aan besteed hebben. Meer snelkoppelingen kan geen kwaad :)

  • Henk
   21 november, 2012 om 9:48

   Zo nutteloos is het niet. Metro lijkt simpel, maar alle exe’s worden toegevoegd als afzonderlijke knop. En aangezien ik zo’n 100 programma’s en tools heb … is mijn metro als ik ‘alle apps’ aanklik een grote wirwar van icoontjes, en moet ik tientallen vensters door op zoek naar dat ene icoontje.
   Vertaalt naar het dagelijks leven: in plaats van alle schroefjes en moertjes in nette vakkendoosjes te stoppen heeft MS ze in 1 grote schoenendoos gegooid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.