Samsung brengt klassieke Start menu weer naar Windows 8

18 oktober 2012 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-Windows-8-Quick-Starter-App

Op 26 oktober is het zover, dan zal Microsoft het nieuwe Windows 8 besturingssysteem officieel lanceren. De afgelopen maanden hebben we de software in verschillende fasen voorbij zien komen en ten opzichte van Windows 7 zijn er een hoop verschillen. Niet alleen is er een nieuwe touch interface, ook is het klassieke en vertrouwde Start menu verdwenen.

Microsoft heeft het Start menu dat links onderin verscheen vervangen voor een snel menu dat aan de rechterzijde van het scherm opgeroepen kan worden. Ook de invulling ervan is niet meer datgene wat we van voorgaande Windows versies kennen. Kortom, Windows 8 zal voor velen flink wennen zijn en het is dan ook aan te raden onze complete Windows 8 gids goed door te nemen zodat je overal van op de hoogte bent.

Mocht je echt niet zonder het bekende Start menu kunnen dan biedt Samsung een oplossing. De fabrikant heeft namelijk een Quick Starter applicatie ontwikkeld die gratis te downloaden zal zijn voor de Samsung Windows 8 tablets, Ultrabooks en andere apparaten. De app kan gedownload worden vanuit de S Manager suite, een portal voor de nieuwste drivers en software voor Windows 8 apparaten van Samsung. Naast de Start knop brengt de Quick Starter app ook een toolbar en pop-up menu voor snelle navigatie binnen Windows 8.

Via: Laptopmag

Reacties (3)