Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt Multi Window naar de Galaxy Note II middels update

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2012, 17:41 CategorieSoftware

Mocht je al een Samsung Galaxy Note II phablet te pakken hebben kunnen krijgen dan is het je wellicht opgevallen dat de Multi Window mogelijkheid die we vorige week nog uitgebreid in een video voorbij zagen komen niet beschikbaar is. Dat kan kloppen wat Samsung is deze functie ‘vergeten’ maar zorgt er nu via een update alsnog voor dat je met verschillende vensters kunt werken.

Multitasken met Multi Window

De Multi Window functie is te activeren door de terugknop 2 seconden ingedrukt te houden. Vervolgens zie je een menu waarmee je het scherm in tweeën kunt delen en zo applicaties onder elkaar kunt openen. In tegenstelling tot de feature op de Galaxy Note 10.1 tablet is het bij de Galaxy Note II wel mogelijk andere applicaties te gebruiken dan alleen Samsung’s eigen applicaties. Zo kun je in het ene scherm de Twitter app openen terwijl je in het andere scherm surft middels de Chrome browser. In onderstaande video toont Android Central de Multi Window feature nogmaals.

Beschikbaar via update

De update wordt inmiddels door Samsung in fasen uitgerold en zou, wanneer Nederland aan de beurt is, via een melding op je scherm moeten verschijnen. Je kunt ook altijd handmatig zoeken naar een update door in het instellingen menu naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en bij ‘Software updates’ te laten zoeken.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note II.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  05 oktober, 2012 om 19:21

  Huh, de intro van het filmpje lijkt wel op jullie podcast muziekje!
  Multi-window lijkt me heel handig vooral op tablets (nu is de Note I of II natuurlijk niet een volwaardige tablet).
  Om het te activeren lijkt het me handiger als je dan met 4 of 5 vingers vanuit de onderkant veegt (net als IOS). Als alternatief dan vanaf één van de zijkanten (aan welke kant je het andere venster wilt hebben).
  Dit zou Google eigenlijk moeten inbouwen voor heel Android (maar zo is er wel meer, zoals het laten verdwijnen van de taakbalk zodat je echt full screen kan gamen of film kijken (gelukkig is er een (root) app voor)).

  • Martijn Chel
   05 oktober, 2012 om 20:28

   Haha, LOL. Dat was me nog niet eens opgevallen ja.
   Sam heeft em zelf ‘gecomponeerd’ dus toeval :)

   Die functie zie ik inderdaad snel op de Galaxy tablets verschijnen. Werkt beter dan wat er nu op zit.

 2. aj
  06 oktober, 2012 om 15:51

  Is duur multi window functie ook beschikbaar voor de eerste generatie galaxy note
  van 5.3″?

  • Martijn Chel
   07 oktober, 2012 om 1:14

   Niet dat ik weet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.