Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1 mag weer verkocht worden in de VS

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2012, 10:40 CategorieHardware

Samsung heeft alweer een tijdje nieuwe modellen op de markt in de vorm van de Galaxy Tab 2 serie, maar toch is het interessant om te melden dat de Koreaanse fabrikant de eerste generatie Galaxy Tab 10.1 weer mag verkopen in de VS. Volgens de Amerikaanse rechter Lucy Koh maakt de tablet geen inbreuk op designpatenten van Apple en is het verkoopverbod dus opgeheven.

In juni van dit jaar bepaalde de rechter in een voorlopige uitspraak dat de Galaxy Tab 10.1 gebaseerd is op patenten van Apple en daarom niet meer verkocht mag worden. Hoewel rechter Lucy Koh aangaf geeft bevoegdheid te hebben om dit verbod op te heven gaf het hoger gerechtshof hier wel toestemming voor. Of het daadwerkelijk nog wat kan opleveren voor Samsung is nog maar de vraag. De kans is klein dat veel Amerikanen nu naar de winkel gaan voor een ‘verouderde’ Galaxy Tab.

Eind augustus bepaalde de Amerikaanse jury dat de tablets van Samsung geen inbreuk maken op designpatenten van Apple, waar dit in juni wel aangenomen werd door de rechter. Apple wil nu dat het verkoopverbod gehandhaafd wordt totdat alle moties behandeld zijn, maar rechter Koh wil de definitieve uitspraak over dit verbod pas doen na de behandeling van de moties. Dit vindt plaats in december. Overigens werd Samsung door de jury wel schuldig bevonden aan het inbreuk maken van vele andere patenten wat leidde tot een voorlopig vonnis van 1.05 miljard dollar aan schadevergoeding. De rechter gaat nu met dit vonnis aan de slag om de uiteindelijke ‘straf’ te bepalen.

Via: Webwereld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.