Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert Windows 8 tablet line-up in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2012, 16:45 CategorieHardware

Samsung heeft gisteren tijdens een persevenement in Amsterdam  haar nieuwe Windows 8 line-up gepresenteerd, waaronder enkele interessante producten die in de tablet categorie vallen. Samsung heeft het merk ATIV gekozen als herkenbare naam voor Windows 8 producten. Volgens Samsung is dit afgeleid van het woord ‘VITA’, dat leven betekent in het Latijns.

Samsung ATIV Tab

Met de Samsung’s ATIV Tab (10,1 inch display) benut je volgens Samsung alle voordelen die Windows 8 met zich meebrengt. De tablet beschikt onder meer over een Qualcomm dual-core processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Het is volgens de fabrikant het perfecte apparaat voor onderweg, want de tablet kent praktisch geen opstarttijd en heeft batterij van 8,200 mAh. Op de ATIV Tab staat Microsoft Office Home en Student 2013 al geïnstalleerd, zodat je tussendoor alle werkzaamheden kunt doen die je van een PC gewend bent. De tablet kan bovendien met alle Windows computers en accessoires overweg, zoals printers, toetsenborden, projectoren en losse monitoren.

De Samsung ATIV Tab is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 699 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Tab.

Samsung ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro

Samsung heeft naar eigen zeggen ook een nieuwe productcategorie gecreëerd: de Smart PC. De Samsung ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro combineren de kracht van een notebook met het mobiele gemak van een tablet. Het zijn hybride tablets/notebooks met een 11,6 inch scherm. Het voordeel daarvan is dat je onderweg gemakkelijk alle media kunt consumeren vanwege de handzame tabletvorm, terwijl je tegelijkertijd werkgerelateerde klussen kunt klaren. Je kunt werken via het on-screen toetsenbord of je werkt met het full size keyboard dock. Verder kun je op het multi-touchscreen met vijf (ATIV Smart PC) of tien vingers (ATIV Smart PC Pro) tegelijk werken. Daarbij heb je ook de bekende S-Pen stylus tot je beschikking, waarmee je bijvoorbeeld aantekeningen kunt maken in S-Note of de tablet kunt bedienen.

De ATIV Smart PC beschikt onder meer over een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De ATIV Smart PC Pro is een iets geavanceerdere variant met een Intel Core i5 processor, een Full HD display, 128GB aan opslaggeheugen en 4GB aan werkgeheugen. Beide Smart PC’s draaien op Windows 8 en er is een volledig Microsoft Office pakket voorgeïnstalleerd.

De Samsung ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro zijn in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk 849 euro en 1.299 euro.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Smart PC en Samsung ATIV Smart PC Pro.

 


€ 649,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Reacties

  1. A.v.d.Stelt
    14 september, 2014 om 12:01

    Ik heb een tablet ATIV WIN8 aangeschaft maar hoe kom ik aan de uitgebreide gebruiksaanwijzing?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.