Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp lanceert 7 inch AQUOS Pad tablet met IGZO LCD display

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2012, 11:47 CategorieHardware

Sharp is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de zogenaamde IGZO technologie voor displays waarmee energie bespaard kan worden. Vandaag lanceert de fabrikant in Japan samen met telecom provider KDDI een van de eerste tablets die gebruikmaakt van de techniek; de Aquos Pad SHT21 met een 7 inch IGZO LCD display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Het LCD display maakt gebruik van indium-gallium-zinkoxide (IGZO) materiaal in plaats van het tot nu toe veel gebruikte silicium. Dit moet zorgen voor een betere geleiding van elektriciteit wat weer tot gevolg heeft dat de transistors kleiner gemaakt kunnen worden en de achtergrondverlichting geoptimaliseerd wordt. Als gebruiker zie je dit uiteindelijk terug in een tablet die zo’n 2,5 keer langer meegaat dan tablets met een standaard LCD display.

De Sharp Aquos Pad SHT21 beschikt verder over een dual-core Qualcomm Snapdragon S4 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD card. Daarnaast beschikt de tablet over NFC ondersteuning, Bluetooth 4.0, 4G/LTE, een microUSB poort met MHL ondersteuning, een meegeleverde stylus en een 3460mAh batterij. De tablet moet eind dit jaar in Japan te koop zijn.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.