Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony stopt verkoop Xperia Tablet S door fout in behuizing

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2012, 9:51 CategorieHardware

De Sony Xperia Tablet S werd tijdens IFA 2012 door Sony gelanceerd en was niet veel later, in de eerste week van september, al te koop in onder meer de VS, Japan en verschillende Europese landen. Toch lijkt deze snelle start Sony nu duur te komen staan. Het bedrijf heeft namelijk de verkopen stil moeten leggen door een defect in de behuizing van de tablet.

Reuters weet vandaag te melden dat de Xperia Tablet S over een defect beschikt dat ruimte veroorzaakt tussen het scherm en de behuizing. Hierdoor is het mogelijk dat er waterschade ontstaat wanneer de tablet in aanraking komt met spatwater. Eén van de kenmerken van de Xperia Tablet S is juist dat deze spatwaterdicht is. Noriko Shoji, woordvoerder van Sony, bevestigt het bericht tegenover Reuters en geeft aan dat het probleem ligt bij een van de productiefaciliteiten in China.

Momenteel zou Sony ongeveer 100.000 exemplaren van de Xperia Tablet S verkocht hebben waarvan een deel over het defect zou beschikken. Alle modellen worden zonder extra kosten door Sony gerepareerd wanneer de consument de tablet aanbiedt bij de fabrikant. Hoe Sony de terugroepactie precies inzet wordt wellicht later bekendgemaakt.

Het Japanse bedrijf heeft overigens geen idee wanneer de verkopen van de tablet weer hervat worden.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S.

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.