Sony zet gratis inspectieprogramma op voor Xperia tablets

08 oktober 2012 1 Minuut 4 Reacties
sony-Xperia-Tablet-S

Vorige week berichtten we over het feit dat Sony de productie en verkoop van de nieuwe Xperia Tablet S stilgelegd zou hebben omdat er een defect in de behuizing zou zitten. De tablets in de eerste levering zouden namelijk niet spatwaterbestendig zijn door ruimte tussen het display en de achterzijde van de tablet. Hierdoor kan er water in de behuizing komen.

Gratis inspectieprogramma

Hoewel Sony Benelux ontkent dat de verkoop of productie is stilgelegd zet de fabrikant wel een gratis inspectieprogramma op voor mensen die een Xperia Tablet S gekocht hebben. Eind deze maand zal dit inspectieprogramma van start gaan. Consumenten die de tablet in september gekocht hebben kunnen hun product dan gratis door Sony laten controleren op het defect.

Mocht het defect niet gevonden worden wordt de tablet geretourneerd aan de klant. Als er wel een defect gevonden wordt zal de tablet gratis gerepareerd worden. Overigens geeft Sony aan dat het defect geen veiligheidsrisico vormt en geen invloed heeft op het functioneren van de tablet.

Meer informatie

Bezitters van een nieuwe Xperia Tablet S kunnen op deze pagina terecht waar meer informatie over het defect te vinden is. Later deze maand zal Sony meer informatie publiceren over de getroffen modellen, inclusief serienummers. Aan de hand hiervan kun je als bezitter van de tablet contact opnemen met Sony.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S.

Reacties (4)