Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets volgend jaar paar euro duurder door thuiskopieheffing

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 12:15 CategorieHardware

Het zit niet mee voor ons Nederlanders. Onlangs zijn we al naar 21 procent BTW gegaan waardoor onder andere tablets duurder zijn geworden en vanaf 1 januari 2013 kunnen we er nog een paar euro bijtellen door de nieuwe thuiskopieheffing. Tablets worden vanaf dat moment 2,50 euro of 5,00 euro duurder, afhankelijk van de hoeveelheid opslaggeheugen.

De thuiskopieheffing is een heffing als compensatie voor het illegaal downloaden van media die auteursrechtelijk beschermd zijn. De heffing is niet nieuw in Nederland maar op 1 januari wordt nieuwe regelgeving ingevoerd voor meerdere productgroepen. Tot nu toe was de heffing alleen van toepassing op opslagmedia als CD’s en DVD’s. De tarieven voor deze opslagmedia zijn verlaagd maar vanaf 1 januari worden er wel elektronicaproducten aan de regelgeving toegevoegd.

2,50 of 5 euro duurder

Voor tablets komt dit neer op een heffing van 2,50 euro wanneer het opslaggeheugen 8GB of minder is en 5,00 euro wanneer het opslaggeheugen meer dan 8GB bedraagt. Voor laptops (waarschijnlijk dus ook convertible tablets en hybride tablets) geldt een standaard heffing van 5 euro. De heffing wordt in de winkel berekend en is dus in de prijs inbegrepen.

Geen downloadverbod

Nu is dat natuurlijk geen positief nieuws, maar het heeft wel een voordeel voor diegenen die veel illegaal downloaden. De heffing komt namelijk in plaats van een downloadverbod.

Via: Nu.nl

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.