Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Txtr Beagle: 5 inch e-reader die nog geen 10 euro kost

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2012, 12:51 CategorieHardware

Zoals beloofd schenken we wat meer aandacht aan e-readers en dit bericht kunnen dan ook zeker niet links laten liggen. Als je op zoek bent naar een goedkope e-reader om naast je tablet te gebruiken dan is het wellicht verstandig nog een paar maandjes te wachten. In 2013 moet er namelijk een e-reader verschijnen die je voor een kleine 10 euro kunt kopen.

Txtr Beagle e-reader

Het Duitse bedrijf Txtr heeft deze week een e-reader aangekondigd die om twee redenen opvallend te noemen is. Ten eerste is het apparaat, de Txtr Beagle, de kleinste e-reader ter wereld met een schermformaat van 5 inch. Ten tweede moet de e-reader verkocht gaan worden voor een bedrag van maar 9,90 euro. Er zit wel een maar aan want de e-reader zal in eerste instantie alleen via telecom providers te koop zijn, wellicht in combinatie met een Android product.

De Txtr Beagle is bedoeld als e-reader naast je Android tablet of smartphone en kan dan ook alleen gebruikt worden voor het lezen van digitale boeken. Ook beschikt het apparaat niet over een USB poort of een microSD card reader. Het is de bedoeling dat je middels een applicatie die je op je tablet of smartphone installeert eenvoudig eBooks kunt overzetten naar je e-reader.

Specificaties

Het apparaat beschikt onder meer over een 5 inch E-Ink display met een resolutie van 800 bij 600 pixels, 4GB aan opslaggeheugen, en weegt 128 gram. De afmetingen van de Txtr Beagle zijn 140 bij 105 bij 4.8 millimeter, maar aan de onderzijde, waar de batterijen zich bevinden, is het apparaat iets dikker. De e-reader wordt aangestuurd door AAA batterijen waarmee je volgens de fabrikant meer dan een jaar vooruit kan. Ook worden er verschillende kleuren back covers uitgebracht om de Txtr Beagle te personaliseren.

Prijs en beschikbaarheid

De Txtr Beagle moet begin 2013 op de markt verschijnen voor een prijs van 9,90 euro.

Lees meer over het verschil tussen een tablet en een e-reader.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.