Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8 tablets met Intel Clover Trail chip lopen vertraging op’

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2012, 15:45 CategorieBesturingssystemen

Vorige week liet Intel CEO Paul Otellini weten dat het Windows 8 besturingssysteem nog niet af is, al werd dit de volgende dag door de chipfabrikant deels genuanceerd. Toch lijkt het niet alleen de software te zijn waar twijfels over ontstaan. Volgens bronnen van het Amerikaanse Bloomberg is Intel zelf namelijk nog niet helemaal klaar met de ontwikkeling van de Clover Trail processor.

Intel Clover Trail processor

De Intel Clover Trail processor, ook wel de Atom Z2706 genoemd, is wellicht een van de belangrijkste onderdelen van de komende Windows 8 tablets. Deze processor zorgt er namelijk voor dat de complete versie van Windows 8 op tablets (en andere apparaten) kan draaien. Er is ook volledige ondersteuning voor programma’s die nu draaien onder Windows 7 en eerdere versies van het besturingssysteem.

Windows 8 tablets vertraagd?

Volgens een anonieme bron van Bloomberg zou de software voor energiebesparing binnen de Clover Trail chips nog niet af zijn. Hierdoor zou Microsoft dus nog geen enkele Windows 8 tablet hebben kunnen certificeren en moeten fabrikanten dus wachten totdat dit gebeurd is. Het energiebeheer is een belangrijk onderdeel van tablets aangezien het mobiele apparaten zijn. Een niet geoptimaliseerd energiebeheer maakt het voor Windows 8 nog lastiger op tegen de iPad en Android op te boksen.

Windows 8 en apparaten die van het besturingssysteem draaien zouden vanaf 26 oktober in de winkels moeten liggen maar met een mogelijke vertraging zou deze lanceerdatum wel eens in het gedrang kunnen komen.

Windows 8 tablets

Ondanks dat veel tablets mogelijk vertraagd zijn hebben al heel wat fabrikanten hun eerste modellen aangekondigd of gepresenteerd. Zo heeft ASUS de Vivo Tab gepresenteerd, komt Samsung met de ATIV Smart PC tablets en brengt Dell de Latitude 10 tablet op de markt. Een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 tablets vind je in onze tablet database.

Windows RT en ARM

De introductie van Windows RT tablets lijkt niet in gevaar te komen aangezien deze tablets draaien op een ARM processor zoals de Tegra 3 chip van NVidia. Windows RT is speciaal ontwikkeld voor deze processors en heeft als belangrijke beperking dat traditionele Windows programma’s niet ondersteund worden.

Via: Automatiseringsgids

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.