Xbox SmartGlass app nu beschikbaar voor Android

27 oktober 2012 1 Minuut 15 Reacties
Xbox-Smartglass

Eerder deze week liet Microsoft weten binnenkort applicaties uit te rollen om van je smartphone, tablet of computer een tweede scherm en afstandsbediening voor je Xbox 360 te maken. De app heeft de naam Xbox SmartGlass meegekregen en is sinds vandaag al beschikbaar voor bezitters van een Android tablet of smartphone. Later moeten ook iOS en Windows Phone apps verschijnen.

Xbox SmartGlass

Middels de applicatie is het voor Android gebruikers mogelijk om te navigeren door het Dashboard, teksten in te voeren, media playback te bedienen, content te zoeken en over het web te surfen. Ook is het mogelijk te chatten met vrienden of je profiel aan te passen zonder bij je Xbox in de buurt te zijn. Daarnaast worden er binnenkort diverse games gelanceerd die gebruik kunnen maken van het scherm van je smartphone of tablet. Zo kun je bijvoorbeeld je tablet als GPS navigatie gebruiken binnen een game. Bij het bekijken van TV series, films en programma’s kan de app extra informatie over de acteurs, het programma of het onderwerp bieden.

Downloaden

Een belangrijke beperking is dat je een Android toestel moet hebben met een minimale resolutie van 800 bij 480 pixels en minimaal Android 4.0 Ice Cream Sandwich moet draaien.

Update: Het lijkt erop dat de app voorlopig alleen voor smartphones geschikt is, al wordt de Galaxy Tab 2 (7.0) wel als compatibel bestempeld.

De Xbox SmartGlass app is nu gratis te downloaden in de Google Play Store.

Reacties (15)