Zo gebruik je Google Search en Chrome binnen Windows 8

27 oktober 2012 1 Minuut 2 Reacties
google-Windows-8

Sinds gisteren is het nieuwe Windows 8 besturingssysteem officieel in de winkels te koop en tegelijkertijd wordt er een hoop nieuwe hardware gelanceerd. Om ervoor te zorgen dat gebruikers Windows 8 PC's, laptops en tablets Google Search en de Chrome browser blijven gebruiken heeft Google een speciale website opgezet en een video met een aanstekelijk deuntje gepubliceerd.

Google en Chrome Windows 8 tiles

Windows 8 biedt gebruikers een hele nieuwe ervaring, eentje die niet vergelijkbaar is met wat we ooit eerder van Microsoft gezien hebben. De nieuwe Windows 8 Touch interface, voorheen Metro genaamd, is het belangrijke onderdeel van het redesign. Hier vind je zogenaamde tiles (tegels) die dienen als snelkoppeling naar applicaties, websites of instellingen. Natuurlijk kunnen Google Search en de Chrome browser niet ontbreken op dit homescreen en daarom heeft Google de website Get Your Google Back gelanceerd en onderstaande video online gezet.

In twee eenvoudige stappen kun je de Google en Chrome tiles op je homescreen installeren waardoor je een directe snelkoppeling hebt, eigenlijk exact zoals we dat van onder andere Android kennen.

Meer informatie

Meer informatie over het besturingssysteem, de werking ervan en de nieuwe producten die ermee gelanceerd worden vind je in onze Windows 8 Gids.

Reacties (2)