Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets vergelijken

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2012, 13:35 CategorieBesturingssystemen

Eind vorige maand werd Windows 8 officieel gelanceerd door Microsoft. Niet alleen komt er nieuwe software in de winkels te liggen, ook zal het aanbod van Windows 8 apparaat de komende weken flink toenemen. Langzaam maar zeker verschijnen er interessante nieuwe stand-alone tablets, hybride tablets en convertible tablets met Windows 8 en Windows RT in Nederland.

Tablets, hybride tablets en convertible tablets

Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben nieuwe producten aangekondigd en/of gelanceerd die op het nieuwe besturingssysteem draaien. Microsoft focust zich deze keer niet alleen op laptops en desktops want Windows 8 is ook geoptimaliseerd voor gebruik op touch-apparaten als tablets. Daarom zien we een groot aantal Windows 8 en Windows RT tablets verschijnen maar ook duiken er nieuwe productgroepen op zoals de convertible tablets. Dit zijn tablets waarvan het display omgeklapt of omgedraaid kan worden zodat je het geheel als tablet kunt gebruiken.

Windows 8 tablets vergelijken

Er is dus veel nieuws te ontdekken op het gebied van tablets, zeker wanneer je graag met Windows aan de slag gaat. In onze tablet database vind je inmiddels alle in Nederland gelanceerde tablets, hybride tablets en convertible tablets die draaien op Windows 8 of het voor ARM processors geoptimaliseerde Windows RT. Aan de rechterkant van de database kun je het besturingssysteem naar keuze aanvinken en vervolgens verschijnen alle producten in een complete lijst. Hier kun je drie van jouw favoriete Windows 8 tablets met elkaar vergelijken op het gebied van specificaties en features.

Op de productpagina’s zelf vind je verder onder meer recente reviews, al het nieuws over de betreffende tablet, de laagste prijzen en gebruikerservaringen. Vergeet ook niet je eigen gebruikerservaring achter te laten!

Vergelijk tablets!

Heb je zelf nog een suggestie voor een Windows 8 tablet die ook in de database opgenomen moet worden? Laat het dan even weten via een reactie onderaan dit artikel.

Meer informatie

Wil je jezelf eerst inlezen over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem? Dan kun je terecht in onze complete Windows 8 Gids. Hierin vind je alle informatie de werking van Windows 8, de nieuwe features en functies, de verschillende versies die gelanceerd worden en wat we kunnen verwachten op het gebied van tablets.

 • Delen:

Reacties

 1. StreetNerd
  09 november, 2012 om 14:44

  waar blijft de thinkpad tablet 2?!

 2. Juntageneraal
  09 november, 2012 om 17:00

  Heel fraai en overzichtelijk! Het zou wel handig zijn als ook meteen de vanaf prijzen worden getoond in het globale overzicht.

  • Martijn Chel
   09 november, 2012 om 18:01

   Goed idee! Neem ik mee voor de volgende update :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.