Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.2 Jelly Bean op korte termijn naar de Google Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2012, 11:07 CategorieAndroid

Eerder deze week presenteerde Google een nieuwe versie van Android die gaat onder de naam Android 4.2 Jelly Bean. Hoewel de aanpassingen niet dermate groot zijn dat er een nieuwe naam voor verzonnen wordt, zijn ze wel interessant genoeg om de nieuwe Android versie snel op je tablet te krijgen. Eigenaren van een Google Nexus 7 kunnen de update snel verwachten.

ASUS laat deze week via de eigen website weten dat de Google Nexus 7 in de zeer nabije toekomst een update naar Android 4.2 Jelly Bean kan verwachten. Wanneer exact wordt niet gemeld, maar dat zal dus waarschijnlijk binnen nu en een paar weken zijn. De nieuwe 32GB Nexus 7 en 32GB plus 3G Nexus 7 tablets worden vanuit de winkel standaard voorzien van de nieuwe Android versie.

Android 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 Jelly Bean brengt onder meer de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts op je tablet aan te maken, ondersteuning voor het streamen van video en audio middels Miracast, de mogelijkheid om 360 graden panorama foto’s te maken en een nieuw quick settings menu. Een compleet overzicht vind je in het artikel over alle nieuwigheden binnen Android 4.2 Jelly Bean.

Verbeterde beveiliging

Een van de verbeteringen die we niet eerder genoemd hebben heeft met de beveiliging te maken. Computerworld bericht vandaag dat het beveiligingssysteem binnen Android 4.2 een extensie is van de technologie die in de Play Store gebruikt wordt. Hiermee worden geüploade applicaties gescand voor malware. Op Android apparaten met versie 4.2 zullen apps die niet via de Play Store geïnstalleerd worden voortaan dus ook automatisch gescand worden voor malware zodat je er zeker(der) van bent dat je geen kwaadaardige installeert. 

  • Delen:

Reacties

  1. Maarten
    04 november, 2012 om 9:57

    Ik kon niet langer totdat de Nexus 32GB in Nederland uit komt. Let wel in Duitsland is de versie met 32 GB nog zonder 4.2 iets jammer maar de update zal vast snel komen. Ik heb de 32 versie in Nordhorn opgehaald op 3 november.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.