Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android wint weer wat tablet marktaandeel ten koste van Apple

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2012, 10:46 CategorieAndroid

Apple is nog steeds de nummer één tabletfabrikant en zal dat voorlopig ook nog wel blijven, maar Apple moet langzaam maar zeker wat van het grote marktaandeel inleveren aan Android. In het derde kwartaal van dit jaar is het marktaandeel van Apple in de tabletmarkt gedaald tot 55 procent, het laagste percentage sinds de introductie van de iPad in 2010.

Android blijft groeien

Volgens onderzoeksbureau ABI Research heeft Apple in het afgelopen kwartaal 14 procent van het marktaandeel in moeten leveren. De fabrikanten die hiervoor verantwoordelijk zijn waren Samsung, Amazon en ASUS. ASUS heeft vooral succes geboekt door de introductie van de Nexus 7 samen met Google. Het marktaandeel van Android tablet is het afgelopen kwartaal gestegen naar 44 procent van alle verscheepte tablets.

Apple was niet innovatief genoeg

ABI Research geeft ook een belangrijke reden waarom Apple het marktaandeel van eerdere kwartalen niet vast heeft kunnen houden. Zo zou het bedrijf met de introductie van de iPad mini niet innovatief genoeg geweest zijn, was de prijs aan de hoge kant en de beschikbaarheid niet optimaal. Ook geeft het onderzoeksbureau aan te verwachten dat Android nog verder zal groeien met nieuwe fabrikanten, betere apparaten en meer ontwikkelaars die apps gaan ontwikkelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.