Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple brengt Nederlandse Siri binnenkort naar iPad en iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 14:36 CategorieApple

Apple’s persoonlijke assistent Siri is een populaire feature op iPad’s en iPhone’s maar heeft één groot nadeel. Op dit moment wordt namelijk de Nederlandse taal niet ondersteund waardoor je bent aangewezen op het Engels, of een andere taal die je beheerst. Echter blijkt uit een vacature die Apple online heeft gezet dat daar binnenkort wellicht verandering in komt.

Apple heeft een vacature gepubliceerd waarin men aangeeft op zoek te zijn naar een Nederlandstalige stagiair als uitbreiding van het Cloud Services Engeneering-team. Apple zegt letterlijk; “Sluit je aan bij het team dat Siri in verschillende delen van de wereld uitrolt”. Daarbij wordt er specifiek om een Nederlandstalige persoon gevraagd. Daar kunnen we dus niets anders uit concluderen dat Apple Siri ook beschikbaar zal stellen voor de Nederlandse taal. Verder is Apple op zoek naar mensen die Arabisch, Chinees, Frans, Fins en Koreaans spreken.

Mocht je overigens willen reageren op de stageplek dan kun je uitzien naar 6 maanden in Cupertino, de thuisbasis van Apple. Je moet wel 40 uur per week aan de slag.

Wanneer Siri in het Nederlands te gebruiken zal zijn kunnen we niet uit de vacature halen maar de kans is groot dat dit volgend jaar zal gebeuren.

Siri demonstratie

Benieuwd naar de mogelijkheden van Siri? Bekijk dan onze uitgebreide demo video van Siri op de iPad.

Via: iPhoneclub

 • Delen:

Reacties

 1. test
  02 mei, 2014 om 20:42

  WAAR IS IE DAN?

  • Ronald
   02 mei, 2014 om 20:43

   Inderdaad. Nog steeds geen Siri in het nederlands

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.