Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple krijgt patent op rechthoek met afgeronde hoeken

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2012, 10:46 CategorieApple

Velen onder ons dachten waarschijnlijk dat Apple allang een patent op het algemene design van de iPad had aangezien dit meer dan eens naar voren kwam in verschillende rechtszaken, maar sinds deze week heeft Apple het patent pas officieel in bezit. Het gaat om een zeer breed patent op een rechthoek met afgeronde hoeken, precies zoals de lijnen van de iPad lopen.

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) heeft patent D670,286 deze week aan Apple toegekend. Onderstaande afbeelding toont wat exact in het patent is opgenomen. Het gaat echter alleen om de solide lijnen, de stippellijnen zijn alleen voor de context. De solide lijnen maken duidelijk dat het om de buitenranden van een mobiel apparaat gaat.

Of Apple er daadwerkelijk iets mee kan is nog maar de vraag. Het patent is namelijk zo breed dat het makkelijker wordt voor concurrenten om het ongeldig te laten verklaren door een rechter of jury. Daarbij kan het argument aangevoerd worden dat het hier om een specifieke beeldverhouding gaat waardoor onder meer tablets met een 16:9 beeldverhouding er niet onder zouden vallen. Apple zou er dus wel mee kunnen schermen maar of dit patent ook echt effect zal hebben is nog maar de vraag.

Interessanter is eigenlijk waarom een dergelijk design, als we het dat al kunnen noemen, tegenwoordig gepatenteerd kan worden. En waarom krijgt Apple dit patent toegewezen als er voor de komst van de iPad ook al mobiele apparaten waren die dit simpele design als basis hadden? De USPTO lijkt echter van mening dat Apple toch echt recht heeft op dit patent.

Bron: Arstechnica

 • Delen:

Reacties

 1. Chefke
  08 november, 2012 om 13:10

  gelukkig geld dit patent alleen in de states. Sowieso vreemd dat je patent op een vorm kunt krijgen.. moet niet mogen, maar daar kan alles natuurlijk (vriendjes politiek). Wat een ongelofelijk ruk bedrijf is apple zeg.

 2. zeikerd
  08 november, 2012 om 14:30

  Wat een stelletje nerds daar bij “appel”. Alsof ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Geef mij maar de SAMSUNG tablet, hier staat tenminste ook geen aangevreten appel op!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.