Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert de 13.3 inch Arnova FamilyPad tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 18:32 CategorieAndroid

We hebben hem al een aantal keer voorbij zien komen, maar Archos heeft vandaag de nieuwe Arnova FamilyPad tablet dan ook officieel onthuld. Deze tablet is, zoals de naam al aangeeft, gericht op het gebruik door de hele familie. De tablet beschikt over een display van maar liefst 13.3 inch en kan daardoor volgens Archos door alle gezinsleden samen gebruikt worden. Gezinnen kunnen gezamenlijk digitale bordspellen spelen, films kijken, foto’s delen en verbinden met sociale netwerken.

Archos Arnova FamilyPad

De Archos Arnova FamilyPad beschikt echter niet over een hoge resolutie display. Het scherm heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en maakt gebruik van een LCD paneel. Wel is het scherm uitgerust met 10-punts multitouch waardoor vier mensen tegelijkertijd een game zouden kunnen spelen.

Verder is de tablet uitgerust met een 1GHz ARM Cortex A8 processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, twee ingebouwde speakers, een microUSB 2.0 poort en een miniHDMI uitgang. Aan de voorzijde en achterzijde van de tablet bevindt zich een 2.0 megapixel camera. De tablet heeft een afmeting van 262 x 171 x 12.5 mm en weegt 1.3 kilogram.

De FamilyPad draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met toegang tot de Google Play Store. Archos heeft zelf een aantal spellen vooraf geïnstalleerd welke ideaal zouden moeten zijn voor gebruik door de hele familie. Ook biedt de tablet speciale ‘embedded’ slideshow-opties die foto’s tot leven laten komen in een diashow en kun je een gedeelde kalender voor de hele familie gebruiken. De FamilyPad is overigens ook in staat e-mailadressen van ieder gezinslid te koppelen.

Archos levert ook een simpele quick stand mee waarin de tablet geplaatst kan worden voor het kijken van bijvoorbeeld een film. De quick stand is de zien in bovenstaande afbeelding.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Arnova FamilyPad is vanaf eind november 2012 verkrijgbaar voor een prijs van 299 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Nikita L
    20 november, 2012 om 18:34

    Misschien ook de links naar de eerste reviews even toevoegen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.