Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASETNIOP on-screen keyboard: Onzichtbaar en maar 10 knoppen

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2012, 16:27 CategorieApplicaties

Tablets hebben vele voordelen zoals mobiliteit, touchscreen bediening en gebruiksgemak, maar als je een tablet veel productief gebruikt zitten er ook wat nadelen aan. Zo is het on-screen keyboard vaak niet de meest comfortabele manier om een tekst in te voeren en neemt deze veel ruimte in. De makers van het ASETNIOP keyboard denken de oplossing gevonden te hebben.

ASETNIOP keyboard

Het ASETNIOP keyboard lijkt helemaal niet op het on-screen keyboard dat we in verschillende soorten en maten terugzien op tablets. Er zijn namelijk maar 10 knoppen te vinden die allemaal een andere kleur hebben. Nou is dat handig voor het overzicht maar hoe tover je dan alle letters tevoorschijn? Dit gaat middels combinaties die je met je vingers uitvoert. Wanneer je de gekleurde knoppen met één vinger aanraakt kun je de letters ASETNIOP gebruiken. De overige letters, spaties, punten, etc. zitten verborgen achter een combinatie van kleuren/knoppen.

Dat klinkt ingewikkeld en onderstaande video toont dat het ook daadwerkelijk ingewikkeld is. Je moet namelijk alle combinaties uit je hoofd leren wil je snel kunnen typen. Maar, volgens de makers is het een kwestie van wennen en kan het ASETNIOP het typen op een tablet veel comfortabeler maken. Het mooie is dat wanneer je het onder de knie hebt je hebt keyboard onzichtbaar kunt maken zodat je geen ruimte op het scherm hoeft in te leveren.

Is dit de toekomst?

Wat denk jij? Heeft het ASETNIOP keyboard een kans van slagen of blijf je liever bij het vertrouwde QWERTY keyboard?

Op de website van ASETNIOP kun je het keyboard zelf uitproberen.

 • Delen:

Reacties

 1. henri
  09 november, 2012 om 9:45

  Wat een geweldig idee! Wel weer even opnieuw op ‘typeles’, maar daarna kan ik lekker snel schrijven op mijn tablet!
  Wanneer is het beschikbaar?

 2. JEV
  07 december, 2012 om 10:48

  Grappig maar bij kansloos denk ik – te foutgevoelig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.