Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Taichi en Transformer Book vertraagd tot begin 2013

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 11:53 CategorieHardware

We hebben het al vaak over de ASUS Taichi gehad want het is een van de meest opvallende Windows 8 apparaten die we dit jaar voorbij hebben zien komen. Het apparaat is namelijk een Ultrabook met twee displays die ook als tablet gebruikt kan worden. De Taichi had deze maand al in Nederland moeten verschijnen maar is helaas vertraagd tot begin volgend jaar.

ASUS Taichi

De ASUS Taichi ziet er op het eerste gezicht uit als een normale laptop, maar aan de achterkant van het ‘normale’ display bevindt zich een tweede display met touchscreen. Hierdoor kan het apparaat door twee personen tegelijkertijd gebruikt worden, kun je er eenvoudig een presentatie mee houden of kun je het apparaat wanneer dichtgeklapt als tablet gebruiken. De Taichi zal in een 11.6 en een 13.3 inch variant gelanceerd worden voor een prijs vanaf 1.299 euro.

Windows 8 laptops vertraagd

ASUS heeft vandaag via diverse kanalen laten weten dat de Windows 8 laptop/convertible line-up vertraagd is tot begin 2013. Wat de reden voor de vertraging is wilde de fabrikant niet zeggen maar duidelijk is dat het om de meeste laptop modellen gaat. Niet alleen de Taichi wordt pas begin 2013 verwacht, ook diegenen die interesse in de Transformer Book hebben moeten geduld hebben. De Transformer Book is een concept wat we al vaker van ASUS gezien hebben; een tablet met afneembaar keyboard. Dit apparaat is uitgerust met krachtige Ultrabook specificaties, een Full HD display, een extra accu en een extra harddisk in het keyboard dock.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Taichi en ASUS Transformer Book.

 • Delen:
ASUS Taichi 21
Windows 8

Reacties

 1. Harold
  28 november, 2012 om 12:56

  En waar blijven de andere leveranciers met hun (full) W-8 tablets???
  Had de Samsung Ativ Tab gekocht voor € 849,- maar die was al na 1 dag kapot, dus retour computerwinkel.
  Ben maar van het tablet idee afgestapt en heb op Schiphol voor een mooie prijs van € 699,- de Asus ultrabook UX-21 gekocht. 11.6″, core i7 met 128 GB SSD en deze op Windows 8 gezet. Ben er uiterst tevreden over.

  • Martijn Chel
   28 november, 2012 om 21:29

   Ik denk dat je de Smart PC bedoelt, toch? Maar, inderdaad. Het duurt allemaal veel te lang.

 2. Harold
  29 november, 2012 om 1:57

  Inderdaad, foutje van mij…. Mea Culpa…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.