Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Vivo Tab RT met Windows RT te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2012, 11:18 CategorieHardware

Op 26 oktober werd het nieuwe Windows 8 besturingssysteem officieel gelanceerd en vanaf die datum zouden de eerste Windows 8 tablets, hybride tablets en convertible tablets in Nederland moeten verschijnen. Helaas is er nog amper iets op voorraad, maar daar moet deze maand verandering in komen. Te beginnen met de ASUS Vivo Tab RT tablet, met of zonder dock.

Microsoft lanceert twee verschillende versies van het nieuwe besturingssysteem; Windows 8 en Windows RT. De laatstgenoemde versie is ontwikkeld voor gebruik met ARM processors van onder meer Nvidia. Er zijn op dit moment maar een paar fabrikanten die Windows RT hardware aangekondigd hebben. Zo brengt ASUS de Vivo Tab RT op de markt. Dit model beschikt over een stand-alone tablet met een afneembaar keyboard, exact zoals we kennen van de Transformer Android tablets.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT beschikt onder meer over een 10.1 inch Super IPS + LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD card reader en een HDMI poort. Het afneembare keyboard dock beschikt over een extra batterij, USB aansluitingen en een QWERTY keyboard.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Vivo Tab RT.

Prijs en beschikbaarheid

Eind vorige maand liet ASUS weten dat de Vivo Tab RT in twee varianten naar Nederland zal komen; een 64GB stand-alone tablet en een 64GB tablet met afneembaar keyboard dock. Ook heb je de keuze uit een ‘Gold’ en een ‘Grey’ kleurvariant. De adviesprijs ligt op respectievelijk 599 euro en 729 euro.

Inmiddels is de ASUS Vivo Tab RT bij de eerste Nederlandse winkels verschenen. De tablet is leverbaar bij onder meer;

Alternate
Takeitnow
MaxICT
Saturn
Tabletcenter
Paradigit
Komplett
Centralpoint

Vodafone biedt de Vivo Tab RT momenteel ook al aan in combinatie met abonnement.

Op het moment van schrijven lijkt alleen Alternate de adviesprijzen aan te houden, de andere winkels zitten daar boven. Opvallend is dat veel winkels 699 euro als adviesprijs aanhouden terwijl ASUS 599 euro gecommuniceerd heeft.

 • Delen:
ASUS Vivo Tab RT (TF600C)
Windows RT

Reacties

 1. Harold
  06 november, 2012 om 14:31

  Nogal een prijsverschil € 729,– bij Alternate en € 990,– bij Centralpoint. Of mis ik wat???

  • Martijn Chel
   06 november, 2012 om 14:41

   Dat klopt inderdaad. Daarom zou ik em daar ook niet bestellen ;)

 2. Harold
  06 november, 2012 om 14:35

  Een vraag Martijn: is een Windows RT versie te upgraden naar een full Windows versie???

  • Martijn Chel
   06 november, 2012 om 14:41

   Nee, dat lijkt me niet mogelijk aangezien de een voor ARM processors is en de ander voor x86/x64 processors.

 3. Mike
  20 november, 2012 om 10:42

  Ik wil graag 11,6 inch vivo tab met volwaardige windows 8. Wanneer verschijnt die?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.