Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmarks: iPad 4 ruim tweemaal sneller dan de iPad 3

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2012, 14:09 CategorieApple

Uit de eerste internationale reviews die we eerder deze week publiceerden konden we al halen dat de vierde generatie iPad sneller is dan de derde generatie. Maar, het voordeel hiervan zou je pas merken zodra applicaties ook gebruik gaan maken van deze extra snelheid. Uit benchmark resultaten blijkt nu dat de iPad 4 ruim tweemaal sneller is dan zijn voorganger.

Benchmark resultaten

De vierde generatie ‘nieuwe’ iPad maakt gebruik van een nieuwe Apple A6X processor die volgens Apple de prestaties van CPU taken moet verdubbelen. In onderstaande afbeelding, samengesteld middels benchmark resultaten, wordt duidelijk dat de vierde generatie iPad een kloksnelheid van 1.4GHz heeft, terwijl de A5X processor van de derde generatie iPad een kloksnelheid van 1GHz heeft. Wel zijn beide modellen uitgerust met 1GB aan werkgeheugen.

In de afbeelding wordt in perspectief geplaatst hoeveel sneller de nieuwe iPad daadwerkelijk is, vergeleken met de iPhone 5, iPad 2 en iPad 3.

Moet ik upgraden naar de iPad 4?

Dat is de vraag die veel mensen zichzelf zullen stellen. Zoals eerder uit de eerste reviews al bleek is het antwoord waarschijnlijk nee voor diegenen die al een iPad 3 hebben. Ja, de vierde generatie is sneller maar het verschil is bij huidige applicaties niet dermate groot dat het de gebruikerservaring drastisch verbetert. Verdere verbeteringen zijn een nieuwe Lightning connector, een verbeterde camera aan de voorzijde en compatibiliteit met meerdere 4G netwerken. Dit kunnen argumenten zijn, maar zullen op dit moment ook weinig verschil maken. De nieuwe Lightning connector zou juist een reden kunnen zijn om nog even te wachten aangezien je huidige accessoires er niet compatibel mee zijn.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Apple iPad 4.

Via: Slashgear

 

 • Delen:

Reacties

 1. delacosa
  01 november, 2012 om 14:22

  Dus Oals ik het zie is de ipad mini (zelfde cpu ipad 2) net zo snel als de a5x vande ipad 3.
  De a5x had als het goed is een krachtigere – gpu voor het aansturen van de retina.

  Dan geloof ik dat de Ipad Mini toch een snelle tablet is. Het enigste is inderdaad jammer dat ie geen retina heeft maar goed dat hebben bijna alle tablets niet

  • Erik
   01 november, 2012 om 19:00

   In de mini zit gewoon de zelfde processor als in de iPad 2.. (A5 dus en geen A5X)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.