Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bescheiden eerste verkoopresultaten Microsoft Surface tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2012, 15:19 CategorieHardware

De Surface voor Windows RT tablet is nu twee weken te koop in onder meer de VS, Duitsland en Frankrijk maar hoe het exact gaat met de verkopen was tot vandaag nog niet duidelijk. CEO van Microsoft, Steve Ballmer, heeft zich echter in een Franse krant uitgesproken over de verkoopresultaten van de Surface tablet. Volgens Ballmer zijn de verkopen nog bescheiden.

Nog geen optimale distributie

Bescheiden is niet echter natuurlijk het woord dat Microsoft zelf graag zou willen gebruiken voor een tablet die het vlaggenschip van Windows 8 (Windows RT in dit geval) zou moeten zijn. Maar er zijn wel een aantal verklaringen voor de bescheiden verkoopresultaten. Ballmer zelf geeft aan dat de distributie van de tablet nog niet helemaal vlekkeloos verloopt. De beschikbaarheid van de Surface tablet is volgens de CEO nogal beperkt, zowel in de online shop van Microsoft als in de fysieke (en tijdelijke) Microsoft Stores. Ballmer geeft aan dat de tegenvallende verkoopaantallen niets te maken hebben met de vraag van consumenten en dat binnenkort meer voorraad verwacht wordt waardoor de verkoopresultaten zouden moeten verbeteren.

Eerste reviews en ervaringen

Overigens zijn de eerste reacties van consumenten op de Surface voor Windows RT tablet niet bijzonder positief. Er worden opvallend veel bugs en kleine problemen gemeld. Zo zou de audio van de tablet wegvallen wanneer de Touch Cover gebruikt wordt en zou de rand van Touch Cover zelf in sommige gevallen zelfs loslaten. Microsoft heeft wel aangegeven binnenkort met oplossingen voor deze problemen te komen en laat klanten de Touch Cover omruilen.

De eerste reviews van de Surface voor Windows RT tablet waren ook niet bijzonder positief. Men was voornamelijk enthousiast over het design van de tablet. De de software zelf, Windows RT, wordt vaak bekritiseerd met het kleine aanbod van apps als belangrijkste nadeel.

Surface voor Windows 8 Pro

Daarnaast haalt Ballmer de komst van de Surface voor Windows 8 Pro aan. Deze tablet is een krachtigere en geavanceerdere tablet dan de Surface voor Windows RT. Dit laatste model draait op een ‘uitgeklede’ versie van Windows 8 waardoor er bijvoorbeeld geen mogelijkheid is om .exe bestanden te installeren.

Hoewel Ballmer het zelf niet aangeeft zouden veel consumenten die interesse in de Surface tablet hebben kunnen wachten op het krachtigere model. De Surface voor Windows 8 Pro verschijnt waarschijnlijk begin volgend jaar pas op de markt. In Duitsland is de tablet echter al te pre-orderen voor een prijs vanaf 800 euro.

Lees meer over de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT.

Surface in Nederland

Hoewel de Surface RT tablet dus al twee weken in landen om ons heen te koop is, is nog niet duidelijk wanneer we de tablet ook in de Nederlandse winkels en in de Nederlandse online winkel van Microsoft kunnen verwachten. Microsoft zelf zegt dat dit voorlopig niet zal gebeuren maar diverse retailers hebben aangegeven de tablet wel binnenkort te verwachten, wellicht via andere kanalen.

Via: Microsoft News

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.