Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betere zorg op afstand middels tablets

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 13:01 CategorieOnderzoek

Tablets winnen niet alleen maar aan populariteit bij consumenten, ook bedrijven en organisaties zien steeds meer mogelijkheden met tablets. Zo maken zorgorganisaties steeds vaker gebruik van tablets om optimale zorg op afstand te leveren. Volgens thuiszorgorganisatie Sensire, die de tablet al breed ingevoerd heeft, zorgt de tablet voor betere zorg op afstand.

Tijdswinst door tablets

Sensire heeft begin dit jaar een groot aantal cliënten voorzien van een iPad met speciale software waardoor ze 24 uur per dag in content kunnen staan met Sensire of een wijkverpleegkundige. Met vooraf een duidelijke uitleg voor cliënten bleek de proef zeer geslaagd. Zo levert de tablet tijdswinst op aangezien er minder fysieke afspraken gemaakt hoeven te worden en er op afstand advies kan worden gegeven.

Groot succes

Ook de cliënten zelf waren snel gewend aan de iPad, zo blijkt onderzoek van Sensire. 43 procent van de cliënten gebruikte de iPad dagelijks, het merendeel puur voor informatiewinning en contact met een verpleegkundige of Sensire. Mantelzorgers zijn volgens Sensire ook enthousiast. Zij geven aan hun taak beter te kunnen vervullen met behulp van tablets, ook wel beeldzorg genoemd.

Door het succes dat Sensire behaald heeft met het gebruik van tablets zouden meer organisaties op korte termijn pilots willen opzetten.

Via: Skipr

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.