Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Budget tablet fabrikant Pandigital is failliet

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2012, 18:15 CategorieHardware

Budget fabrikanten brengen steeds betere tablets op de markt en A-merken brengen kwalitatief hoogwaardige tablets tegen steeds lagere prijzen op de markt. Dit heeft tot gevolg dat het nogal druk wordt in de lagere prijsklassen en er dus slachtoffers zullen vallen. De eerste fabrikant van budget tablets die zijn deuren moet sluiten is Pandigital.

Pandigital failliet

Pandigital is in Nederland niet zo bekend maar toch hebben we een aantal keer melding gemaakt van nieuwe tablets van de fabrikant. Het bedrijf staat vooral bekend om tablets die wat mindere componenten hebben maar zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. De afgelopen maanden verschenen er op eBay en andere online verkoopplekken nog lager (dan adviesprijs) geprijsde tablets en e-readers van Pandigital. Nu is duidelijk waarom men alles in de uitverkoop gooide. Pandigital werd afgelopen zomer al failliet verklaard en vandaag brengt The Digital Reader het nieuws dat de inventaris verkocht wordt om nog iets van de waarde van Pandigital terug te krijgen. Onder meer de slechte service van de fabrikant zou tot het faillissement geleid hebben. Helaas heeft dit alles ook tot gevolg dat de garantie op Pandigital producten komt te vervallen.

Kwalitatief hoogwaardige budget tablets

Pandigital zal zeker niet de laatste fabrikant zijn die de tabletmarkt op deze manier verlaat. Toch geven fabrikanten van budget tablets niet op en introduceren ze kwalitatief hoogwaardige tablets tegen aantrekkelijke prijzen. Zo waren we onlangs zeer onder de indruk van onder meer de Point of View ProTab 3 XXL IPS en de Yarvik TAB9-200 Xenta. Dit zijn goede alternatieven voor bijvoorbeeld een Google Nexus 7 of een Samsung Galaxy Tab 2 (10.1).

Via: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.