Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Close-up: Games spelen op de iPad Mini

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 17:52 CategorieApple

Op populair verzoek kijk ik in het filmpje dat in dit artikel staat naar het spelen van simpele en geavanceerde games op de nieuwe iPad mini. Na een paar dagen gebruik lijkt het erop dat de iPad mini een stuk geschikter is om (lange tijd) te gamen, zowel het gewicht als het formaat werken in het voordeel.

Gaming op de iPad mini

De games die in deze video gebruikt zijn:

 • Spider HD
 • Geared 2
 • Asphalt7
 • N.O.V.A. 3
 • PunchQuest
 • Carmaggeddon

Voor de simpele spelletjes (met weinig graphics en actie) is er echt geen enkel risico dat de iPad mini die niet aan zou kunnen, we hebben het laatste jaar dan ook eigenlijk geen tablet meer in handen gehad die wel problemen met dit soort spelletjes heeft.

De wat grafisch intensievere spelletjes draaien naar mijn ervaring ook prima op de iPad mini. Ik wel 1 keer een kleine lag waargenomen in N.O.V.A. 3 maar dat was aan het begin van een level en deed niets af aan de gameplay. Omdat de mini gewoon heel wat minder pixels hoeft aan te sturen wordt de krachtigere processor uit de iPad 3 en 4 gewoon niet echt gemist. Door de resolutie zijn de graphics in de hyper-realistische games wat minder maar in 90% van de tijd kan ik me niet voorstellen dat iemand zich daar aan zou kunnen storen.

Ondanks het niet-retina scherm en de niet-hypermoderne-processor is de iPad mini juist een perfect apparaat om mee te gamen. Dankzij de kleinere afmetingen en het geringe gewicht. Door het formaat van het scherm is het in veel spelletjes een stuk makkelijker om de knoppen te kunnen raken zonder je duimen daarvoor echt te moeten rekken (iPad), en je duimen nemen niet zoveel ruimte in dat je bijna niets meer kan zien op het scherm (iPod, iPhone). Het formaat van de iPad mini zorgt er denk ik ook voor veel mensen voor dat de iPad mini buiten gebruikt durft te worden, in bijvoorbeeld het OV. Het valt een stuk minder op dat je met een duur ding op je schoot zit en aangezien het veel meer een boek formaat heeft dan een A4 map (wel een dunne map natuurlijk) is het gewoon wat makkelijker inzetbaar in krappe ruimtes.

Hoe lang de iPad mini moderne spelletjes soepel kan blijven afspelen is natuurlijk nog maar de vraag, het is en blijft hardware van een eerdere generatie. Als een heel scala apps aangepast wordt op de nieuwst A6x processor kan ik me voorstellen dat de iPad mini moeite gaat krijgen, maar zo ver zijn we dus nog niet. Ik denk dat je met de iPad mini als hobby gamer nog wel even voorruit kan, zeker voor de casual games.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Apple iPad Mini. Vergeet ook mijn eerste indruk artikel en video niet te bekijken.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Delacosa
  07 november, 2012 om 22:11

  Jongens echt de beste Tablet site. Duidelijke goede reviews again and again and again ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.