Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De vier beste ‘budget’ tablets voor op je verlanglijstje

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2012, 16:04 CategorieBeste tablets koopgids

We zijn bijna weer aanbeland in de maand december en dat betekent dat allemaal weer verlanglijstjes gaan maken voor Sinterklaas of kerst. Nou is de kans groot dat je graag een tablet toevoegt aan dit lijstje, maar door de huidige economische situatie heeft niet iedereen het zo breed om honderden euro’s uit te geven. Daarom nu de vier beste ‘budget’ tablets van dit moment.

We hebben het afgelopen jaar heel wat tablets mogen testen en zijn daar ook nog lang niet klaar mee voor dit jaar. Uit de diverse reviews kunnen we een aantal tablets filteren die zeer aantrekkelijk geprijsd zijn en een goede kwaliteit bieden. Voor dit artikel met de vier beste budget tablets voor op je verlanglijstje ga ik uit van een budget van maximaal 250 euro. Er zijn natuurlijk vele goedkopere en echte budget tablets maar in deze top vier vind je de tablets die de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Google Nexus 7 – 249 euro

Om de Google Nexus 7 kunnen we natuurlijk niet meer heen. Google heeft met deze tablet eigenlijk de eerste 7 inch tablet van hoge kwaliteit tegen een lage prijs op de markt gebracht. Voor 249 euro krijg je een apparaat met de nieuwste versie van Android (Android 4.2 Jelly Bean), een opslaggeheugen van 32GB, een krachtige quad-core Tegra 3 processor en een zeer goed IPS dislay met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

De Google Nexus 7 is een ideale tablet voor iedereen die op zoek is naar een mobiel apparaat met een stabiel en modern besturingssysteem en krachtige prestaties.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 of lees onze uitgebreide review.

Yarvik TAB9-200 Xenta – 249 euro

Vorig jaar en begin dit jaar hebben we verschillende Yarvik tablets aan een test onderworpen en eigenlijk geen een model was een echte aanrader. Totdat we de Yarvik TAB9-200 Xenta 97ic deze maand binnenkregen. Deze tablet beschikt onder meer over een dual-core processor, een 9.7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Ook krijg je een microSD card reader, een HDMI poort en twee USB poorten. Kortom, een zeer compleet pakket.

Onze ervaringen met de Yarvik TAB9-200 waren zeer positief. Voor een bedrag van gemiddeld 249 euro krijg je stabiele prestaties, veel aansluitingsmogelijkheden, een recente Android versie, een goede bouwkwaliteit en een redelijk goed tot goed display. Wil je dus niet teveel uitgeven maar wel een recente Android versie op een 9.7 inch tablet die geschikt is voor je dagelijkse bezigheden, dan is de Yarvik TAB9-200 een goede optie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Yarvik TAB9-200 Xenta of lees onze uitgebreide review.

Point of View ProTab 3 IPS XXL – 239 euro

Point of View is net als Yarvik ook een nieuwkomer in onze aanrader lijstjes. De Point of View ProTab 3 IPS XXL is een 10 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een IPS LCD display, een dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, twee USB poorten en een HDMI uitgang. Qua software is de tablet uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean.

Het mooie is dat dit alles te koop is voor 239 euro. Onze ervaringen met de ProTab 3 IPS XXL waren positief, voornamelijk door de zeer stabiele en snelle prestaties en de vele aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Ben je op zoek naar een wat grotere tablet (10 inch) en wil je een besturingssysteem dat stabiel en snel is dan is de ProTab 3 IPS XXL een interessante optie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Point of View ProTab 3 IPS XXL of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) – 229 euro

De Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) is alweer een tijdje in Nederland verkrijgbaar maar dat maakt het geen minder interessante tablet. Ja, deze tablet is minder krachtig dan de Nexus 7, heeft minder opslaggeheugen, moet het doen met een eerdere Android versie en heeft een minder display, maar daarvoor in de plaats krijg je wel een microSD card reader om het geheugen mee uit te breiden, een camera aan de achterzijde en een compleet media en entertainment apparaat.

Samsung levert veel interessante software mee waar je goed mee vooruit kunt en heeft de fraaie TouchWiz interface over Android gelegd. De Galaxy Tab 2 (7.0) is voor gemiddeld 229 euro een ideale mobiele tablet voor iedereen die puur op zoek is naar een tablet om content op te consumeren.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) of lees onze uitgebreide review.

Apple iPad Mini – 329 euro

Je zult je misschien afvragen wat de Apple iPad Mini in deze lijst doet, het is immers een top vier en het budget bedraagt 250 euro. Maar, toch wil ik de iPad Mini benoemen omdat het de goedkoopste en wellicht zelfs de beste iPad tot nu toe is. De iPad Mini biedt snelle en stabiele prestaties, is zeer mobiel, heeft een redelijk goed display, heeft een hoogwaardige bouwkwaliteit en biedt natuurlijk toegang tot de grote hoeveelheid applicaties in Apple’s App Store. Mocht je budget te rekken zijn tot 329 euro dan is de iPad Mini een absolute aanrader.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Mini of lees onze uitgebreide review.

Heb jij suggesties?

Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere tablets voor minder dan 250 euro te koop. Heb jij goede ervaringen met een specifiek model? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

 

 • Delen:

Reacties

 1. frank
  22 november, 2012 om 1:01

  Mooi artikel! Wel duidelijk dat de Nexus 7 de beste is :)

 2. Miekje22
  22 november, 2012 om 1:05

  Komt er niet een fabrikant met een mooie actie voor de kerst? Leuke korting zou mooi zijn!

  • Bass
   22 november, 2012 om 14:42

   @Miekje22
   Dat zou inderdaad mooi zijn! Of gewoon voor Sinterklaas al.. Ik wil heel graag de nexus 7 32GB mèt 3G kopen voor mijn ouders, maar het lijkt erop dat ik er maar weer voor naar Duitsland moet.. Nederland is altijd zo ontzettend langzaam met alles.

 3. Ed
  30 december, 2012 om 14:06

  Ik vind de tablets van Ainol de beste op dit moment. Momenteel de Hero 10 bijvoorbeeld.

  Ik heb diverse modellen. Mocht je een recensie willen schrijven dan hoor ik het wel.

  Ed

  • jeen
   05 juni, 2013 om 14:51

   door de metalen achterkant is/zijn de ainoi tablets helemaal niet zo geweldig
   vooral als het gaat om een fatsoenlijk wifi signaal
   ga met zo,n tablet maar eens in bekend hamburger restaurant zitten en tracht daar de wifi te benutten
   je raad het al ..vergeet het maar… signaal sterkte veels te laag daar de interne wifi antenne niks meer dan een op lintkabel gevormde spoel niet door de metalen achterzijde kan doordringen en daardoor een erg zwakke signaal range heeft na meter of 3 zakt die al erg ver in ..
   overigens hebben alle budget tablets uit china dit zelfde probleem
   net als bijv. sanei

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.