Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De vijf beste tablets voor het spelen van games

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2012, 13:08 CategorieAndroid

Eerder deze maand hebben we al gekeken naar de beste tablets voor een beperkt budget en de beste tablets voor het lezen van boeken (eBooks). Naast lezen is het spelen van games een populaire activiteit op tablets, echter is niet elke tablet even geschikt voor de wat geavanceerdere games. Daarom kijken we vandaag naar de vijf beste tablets voor het spelen van games.

Wat heb je nodig voor het spelen van games?

Wanneer je graag spelletjes speelt op een tablet dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij de zoektocht naar een tablet. Vooral bij de grafisch intensieve games, denk aan shooters en race spellen, zijn deze zaken belangrijk. Zo is een hoge resolutie display interessant voor een gedetailleerde weergave van het spel, zorgt een krachtige processor (en GPU) voor een soepele en gedetailleerde weergave en zorgt het formaat van de tablet voor een comfortabele houvast. Daarbij is natuurlijk niet geheel onbelangrijk dat de tablet voorzien is van een ecosysteem waar ook heel wat (fraaie) games in te vinden zijn.

Apple iPad 4

De iPad 3 was en is een van de beste tablets en de opvolger, de iPad 4, is op bepaalde punten verbeterd. De vierde generatie is geen vele betere, mooiere of snellere tablet, maar aangezien de iPad 3 langzaam aan uit de schappen zal verdwijnen is de iPad 4 de logische opvolger in onze lijst. De iPad 4 is uitermate geschikt voor het spelen van games omdat de tablet is uitgerust met een hoge resolutie Retina display, een krachtige Apple A6X processor die ook voor toekomstige en geavanceerdere games geschikt is, een licht gewicht met een goede bouwkwaliteit, en natuurlijk het grote aanbod van games dat de vinden is in de App Store. Het grote voordeel is dat het aanbod van games voor de iPad ook daadwerkelijk grotendeels is geoptimaliseerd voor het hoge resolutie scherm, iets dat bij Android nog nauwelijks het geval is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad 4 of lees onze uitgebreide review.

ASUS Transformer Pad Infinity

Tussen het grote aanbod van Android tablets vinden we ook interessante modellen die goede prestaties bieden tijdens het spelen van geavanceerde games. De ASUS Transformer Pad Infinity TF700T is hier een goed voorbeeld van. Deze tablet beschikt over de krachtige Nvidia Tegra 3 processor, een goede bouwkwaliteit en een hoge resolutie (1.920 bij 1.200 pixels) display. Hoewel er nog niet veel games in de Google Play Store te vinden zijn die ook optimaal gebruikmaken van de hoge resolutie zijn er wel interessante games te vinden die geoptimaliseerd zijn voor de Nvidia Tegra 3 processor. De chipfabrikant werkt samen met diverse ontwikkelaars om games te optimaliseren voor de Tegra chips wat zorgt voor verbeterde weergave van details en effecten. Ook heeft Nvidia een eigen App Store opgezet waar grafisch intensieve games te vinden zijn die perfect (zouden moeten) draaien op tablets met een Tegra 3 processor.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity of lees onze uitgebreide review.

Google Nexus 7

De Google Nexus 7 is een van de beste Android tablets van dit moment. Dit model is niet alleen interessant voor mensen met een beperkt budget maar ook voor mensen die graag games spelen op een mobiel apparaat. Het formaat (7 inch) en het gewicht maken de Nexus 7 ideaal om games te spelen. In landscape modus (horizontaal) is de tablet comfortabel vast te houden en krijg je eigenlijk het gevoel een portable game console in handen te hebben. De controls zijn allemaal binnen bereik van je vingers en het langer vasthouden van de tablet tijdens het spelen van een game gaat zonder enige moeite. Daarbij heb je de beschikking over een krachtige Tegra 3 processor (met bovengenoemde geoptimaliseerde games) en een display met een redelijke resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 of lees onze uitgebreide review.

Apple iPad Mini

De Apple iPad Mini is zoals de naam al aangeeft kleiner dan de 9.7 inch iPad maar dat maakt de tablet niet minder geschikt voor het spelen van games. De iPad mini beschikt niet over een hoge resolutie Retina display en moet het doen met dezelfde processor als de tweede generatie iPad, maar het gewicht, het formaat en de prijs zorgen ervoor dat je met dit product een zeer compatibel gaming-device in handen hebt. Door het formaat van het scherm is het in veel spelletjes een stuk makkelijker om de knoppen te kunnen raken zonder je duimen daarvoor echt te moeten rekken (iPad), en je duimen nemen niet zoveel ruimte in dat je bijna niets meer kan zien op het scherm (iPod, iPhone). Het belangrijkste is, zoals bij de iPad 4 al aangegeven, dat het aanbod van kwalitatief hoogwaardige games in de App Store zeer groot is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Mini of lees onze uitgebreide review.

Toshiba AT300

De Toshiba AT300 is een Android tablet met soepele en snelle prestaties maar zonder hoge resolutie display. Nou hoeft dit laatste niet perse een nadeel te zijn kijkend naar het spelen van games, puur omdat het aanbod van games die een hoge resolutie ondersteunen nog niet erg groot is. De Toshiba AT300 beschikt wel over de krachtige Nvidia Tegra 3 processor en biedt dus ook toegang tot de voor de Tegra 3 processor geoptimaliseerde games. Niet alleen de processor zorgde in onze review voor goede prestaties, ook het werkgeheugen leek positieve invloed te hebben. Het DDR3 werkgeheugen biedt hogere lees- en schrijfsnelheden waardoor games op deze tablet sneller en soepeler draaien en laden dan op andere Tegra 3 tablets met DDR2 werkgeheugen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Toshiba AT300 of lees onze uitgebreide review.

Heb jij suggesties?

Heb jij goede ervaringen met een specifiek model op het gebied van games? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

 

 • Delen:

Reacties

 1. karim
  25 november, 2012 om 14:27

  Jullie kunnen de infinity eraf halen, heel veel games zijn niet compitabel, need for speed most wanted, gangstar rio, dead space, mass effect, real racing 2 en nog waat meer vette games…

  • Martijn Chel
   25 november, 2012 om 14:30

   Ook games uit de Nvidia Tegra Zone niet? Dat lijkt me sterk.
   Maar, inderdaad wel een belangrijk punt.

   • karim
    25 november, 2012 om 14:31

    ja die wel ja, maar er zijn nog meer leuke games, vooral weinig gameloft games

   • Sam Rijver
    25 november, 2012 om 14:34

    O wow dat wist ik niet. Dat is wel opvallend zeg. gameloft heeft een hoop goede games inderdaad.

 2. karim
  25 november, 2012 om 14:38

  aleen nova 3 modern combat 3 (hopelijk binnenkort ook 4), uno, real football 2012 (geen 2013), uno free, lets golf 3 en six guns, dit zijn wel een van de leuksten maar toch

 3. karim
  25 november, 2012 om 14:39

  ohja en the amazing spiderman

  • Tom
   26 november, 2012 om 10:11

   Klopt. Dat ligt niet aan de tablet, maar aan de GPU. Deze is TEGRA en Gameloft heeft daar sinds kort een beetje support voor. Wild Blood heeft onlangs een update gekregen voor de support voor TEGRA bijvoorbeeld.

   • karim
    26 november, 2012 om 11:34

    Ik kan geen wild blood op mijn infinity hoor!

 4. B-art
  02 januari, 2013 om 18:23

  Ik vind het jammer dat de medion LifeTab nergens terug te vinden is in de vergelijkingen. Qua prijzen lijken ze me onklopbaar en wat de processor betreft, vergelijkbaar met ASUS (weliswaar zonder toetsenbord)….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.